fbpx

Campagne huidfonds: Jij bent aan zet

Om de kwaliteit van leven gemakkelijker bespreekbaar te maken, heeft het Huidfonds de campagne ‘Eigen regie. Jij bent aan zet’. In deze campagne worden mensen met psoriasis gestimuleerd eigen regie te nemen tijdens hun behandeling met behulp van een aantal concrete tips en adviezen. Het betreft een videoreeks waarbij drie patiënten vertellen over hun ervaringen met de behandeling van psoriasis en hoe zij hier meer regie over hebben genomen. Ook dermatoloog Marc Nahuys vertelt hoe dat werkt aan de dokterskant van het gesprek.


Kijk hier op de website van het Huidfonds voor de gehele campagne ‘Eigen regie. Jij bent aan zet’.

In ‘Eigen regie. Jij bent aan zet’, zijn drie mensen met psoriasis en artritis psoriatica in beeld gebracht.

Zo vertelt John, die al sinds zijn 17e psoriasis heeft: “Het nemen van eigen regie geeft mij het gevoel dat ik een stem heb en dat ik gehoord word. Ik merkte dat ik deelgenoot werd van het gesprek over mijn aandoening en dat, hoe beter ik mezelf voorbereid, ik iets in te brengen heb.”
Eigen regie nemen heeft de deelnemers van de campagne veel opgeleverd. Zo vertelt Ilse: “Ik kies bewust voor een behandeling. Daardoor kan ik mij er ook veel beter aan houden.” Marjolein vertelt: “Het voelt alsof je samen de behandeling aangaat, in plaats van ik alleen.”

 Campagne video 1

Campagne video 2

Campagne video 3

Tips van Dermatoloog Marc Nahuys

 

Afdrukken