Skip to main content

Wereldpsoriasisdag 2023

Access for All
Een passende behandeling voor iedereen

Mensen met psoriasis moeten goede toegang hebben tot de juiste behandeling op het juiste moment, ongeacht leeftijd, geslacht, financiële situatie of de postcode waar je woont. Tegenwoordig zijn er steeds betere behandelingen mogelijk en onderzoek levert steeds meer inzichten op. Daarom is het belangrijk dat mensen met psoriasis en artritis psoriatica ook echt toegang hebben tot deze goede zorg.

  • Access for All is een wereldwijde campagne voor de 125 miljoen mensen die wereldwijd met psoriasis leven. Terwijl de fysieke en psychologische klachten van het leven met psoriasis voor patiënten wereldwijd herkenbaar en gelijk zijn, is de zorg niet overal het zelfde. Daarom werken we samen met andere psoriasispatiënten organisaties in de Internationale Federatie van verenigingen voor Psoriatische Aandoeningen (IFPA) om patiënten te empoweren, op te komen voor de belangen van alle patiënten wereldwijd en bewustzijn te creëren. In september heeft IFPA kunnen spreken bij de WHO om het belang van het nakomen van de wereldwijde verplichtingen om universele gezondheidszorg te bereiken en zo de mondiale gezondheid aanzienlijk te verbeteren, en vooral de levens van mensen met chronische aandoeningen zoals psoriatische aandoeningen. UHC is van cruciaal belang om de last van psoriatische aandoeningen te verminderen door ervoor te zorgen dat bevolkingsgroepen toegang hebben tot betaalbare basisgezondheidszorg, medicijnen en behandelingen, en dat iedereen waar ter wereld ook snel een diagnose en passende behandeling tegen psoriasis kan krijgen. Hierbij is ook aandacht nodig voor de opleiding en ondersteuning van gezondheidszorgpersoneel.

In Nederland zijn er de laatste jaren veel behandelingen bijgekomen. Behandelingen die een goed resultaat bieden. Het is belangrijk dat jij met psoriasis weet welke behandelingen er zijn. Meer informatie over alle behandelingen vind je hier: menu psoriasis. Goede informatie over de werking van het medicijn of behandeling, de manier van gebruik, maar ook de voor- en nadelen van de behandeling. Het is daarbij belangrijk ook te weten wat er voor jou belangrijk is. Zo kan je in gesprek met je behandelaar samen bespreken welke behandeling voor jou passend is op dit moment. Het vinden van de passende behandeling met het gewenste doel is voor psoriasis vaak nog een zoektocht. Gelukkig zijn er inmiddels veel mogelijkheden, het is daarom belangrijk ook te spreken over wat je kan verwachten van een behandeling of welke opties er nog meer zijn. Niet alle mogelijke behandelingen in Nederland worden in alle centra aangeboden, vraag hier naar bij je behandelaar.

De Wereldpsoriasis Dag is de aftrap van ons thema, in 2024 zullen we regelmatig het onderwerp een passende behandeling voor iedereen laten terugkomen op onze website, magazine en social media. Doe jij mee?

Meedoen aan Wereld Psoriasis Dag? Dat kan eenvoudig! En dat kan iedereen: als je iemand kent met psoriasis, als je zelf psoriasis hebt, als je huisarts, apotheker, dermatoloog, huidtherapeut of fysiotherapeut bent. Of omdat je ook vindt dat iedereen, ongeacht je leeftijd, geslacht, de plaats waar je woont of je inkomen toegang moet hebben tot een passende behandeling tegen psoriasis: een passende behandeling voor iedereen.

  • Laat op social media zien dat jij Psoriasis Dag ondersteunt, plaats een foto van jou en je zorgverlener of plaats een foto van jou met de poster. Gerbuik de tags #psoriasis #WPD2023 #accessforallpsoriasis.

jpg-287WPD poster media

Download

  • Voeg een filter of achtergrond foto toe aan je social media account. Download hier een van de achtergrondfoto's:

 

  • Deel, like of comment op onze social media posts. Check hier onze FB pagina of Instagram pagina of Linked in pagina.
  • Blij met je huidige behandeling? Vertel jouw verhaal, wat het voor jou betekent, hoe je hebt kunnen bepalen wat voor jou passend was en wat jou daarbij heeft geholpen! Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan gauw contact met je op.

Niet tevreden met je huidige behandeling? Bespreek dit met je zorgverlener. Samen kunnen jullie dan kijken naar de mogelijkheden. Zorg dat je weet wat er voor jou belangrijk is.
Meer weten over de impact van psoriasis op het leven en ervaringen van andere mensen met psoriasis? Lees hier hun verhalen: patient-aan-het-woord.

Wpd poster voor zelfprint: 

 

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube