fbpx

Mevr. E. Dunne

"Had ik 28 jaar geleden maar van psorinovo gehoord!"

Ik ben een vrouw van 73 jaar. Toen ik 13 jaar was verschenen de eerste psoriasisplekken op mijn ellebogen. Spoedig daarna breidde de kwaal zich uit over mijn gehele lichaam, inclusief gezicht romp en ledematen; de psoriasis zat echt overal. Dit ondanks intensieve behandeling met diverse zalven en bestralingen op advies van de huidarts in Tilburg. Later ben ik behandeld door huidartsen in de academische ziekenhuizen van zowel Amsterdam, Utrecht als Nijmegen; geen enkel succes. Ook homeopathische artsen, kruidendokters en magnetiseurs konden mij niet helpen.
Via advertenties in het tijdschrift van de Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) begon ik met diverse zepen, shampoos en lotions. Ook dat was allemaal waardeloos en desondanks verschrikkelijk duur!

Gedurende ruim vijftig jaar heb ik echt alle soorten psoriasisbehandeling gehad die in de gangbare geneeskunde bestaan, desondanks zonder noemenswaardig resultaat. Hooguit waren er tijdelijke lichte verbeteringen, echter vaak met heel nare bijwerkingen. Zo is mijn huid de laatste 15 jaar steeds dunner geworden door het voorgeschreven middel dermovate, een zalf met bijnierhormoon er in. Bij het kleinste stootje tegen handen, armen, benen en borstbeen ging de huid stuk of ontstonden enorme blauwe plekken, die pas na ongeveer twee weken verdwenen. Vandaar dat me dikwijls gevraagd werd of ik leed aan een bloedziekte of dat ik ‘bloedverdunners’ gebruikte!

Sinds januari 2005 gebruik ik Psorinovo op advies van dr. van Loon, op dit moment is dat dus negen jaar. Na ongeveer 4 maanden werden de positieve resultaten zichtbaar: steeds meer plekken verdwenen. Mijn psoriasis is nu voor 99% weg. De enige bijwerking die ik soms heb is dunne ontlasting, vooral ‘s morgens, 1-3 keer. Gelukkig is dat met een half uur of een uur steeds weer over en ik vind het eigenlijk nauwelijks een bezwaar. Mijn verzekering (Interpolis/ Achmea) vergoedt Psorinovo, zij het pas na heel veel corresponderen.

Als ervaringsdeskundige gedurende 60 jaar heb ik denk ik recht van spreken als ik stel dat Psorinovobehandeling de enige effectieve therapie is; in elk geval voor mij. Maar omdat ik niet de enige ben met zo’n resultaat, vind ik dat aan deze therapie zoveel mogelijk bekendheid moet worden gegeven. Had ik er zelf maar eerder van gehoord, dan was 28 jaar lijdensweg mij bespaard gebleven. Toentertijd had ik die behandeling al kunnen krijgen van dokter Kunst in Gorinchem, zoals ik inmiddels heb gehoord.

Mijn conclusie is dat ik niet begrijp dat Achmea zo moeilijk heeft gedaan over deze effectieve, relatief goedkope therapie. Zij zijn met mij nu veel goedkoper uit dan voorheen. Ik hoop voor andere patiënten dat ze hieruit geleerd hebben. Zij vergoeden namelijk zonder blikken of blozen wél de veel duurdere gangbare behandelingen, die minder effectief zijn en ook nog eens zware bijwerkingen kunnen hebben. Kostbare kuurbehandelingen aan de “Dode Zee” of in andere kuuroorden blijken ook zonder omhaal te worden vergoed. Zo’n reisje is misschien wel eens leuk, maar we weten natuurlijk allemaal dat zo’n kuur slechts tijdelijk verlichting brengt.

Psorinovo als eerste keus bij de behandeling van psoriasis is dus een goede bezuinigingsmaatregel voor ziektekostenverzekeringen en komt ten goede aan de patiënten.

Mevr. E. Dunne- van Dommelen.
Nieuwegein

 

Afdrukken E-mailadres