fbpx

Sprekers webinars 2022

sylvia van beugen

Dr. Sylvia van Beugen

Eind mei zal psychologe dr. Sylvia van Beugen komen vertellen over welke impact psoriasis heeft op de mentale gesteldheid. Hoe ga je om met negatieve reacties uit je omgeving? Dr. Sylvia van Beugen is docent en expert psychodermatologie aan de Leiden universiteit. In 2016 ontving zij de Herman Musaph literatuurprijs voor haar onderzoek naar lichaamsbewustzijn bij mensen met een chronische huidaandoening waaronder met name psoriasis.

 

Naomi de Vlieger ervaringsdeskundige aan tafel

naomi de vliegerSietie smitIn plaats van Naomi, die helaas kamptje met ziekte, neemt Sietie Smit als ervaringsdeskundige deel.

Naomi heeft vanaf haar geboorte psoriasis. Het heeft een tijd geduurd voordat de diagnose werd gesteld. Graag komt Naomi vertellen hoe zij in het dagelijks leven als jongere met haar psoriasis omgaat. “Doe gewoon wat je leuk vindt en laat je niet beïnvloeden door andere mensen”.

Tijdens het webinar dat over stigmatisering gaat, komt Naomi vertellen over haar ervaringen met “vooroordelen over psoriasis" die zij heeft ervaren.

 

 

Dr. Deepak Balakbalak.jpg

Dr. Balak zal komen vertellen en uitleggen wat psoriasis is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Uiteraard zal hij ook vanuit zijn professionele ervaring spreken over stigmatisering en vooroordelen. Dr. Deepak Balak is als dermatoloog werkzaam in het Langeland ziekenhuis Zoetermeer en het universitair medisch centrum te Gent.

 

 

Dr. Sebastiaan van der Bent

Marieke SeygerSebastiaan van der Bent is dermatoloog in het Alrijne Ziekenhuis te Leiden. Tevens is hij de oprichter van de Tattoo Poli (https://tattoopoli.nl/) aldaar.

Van der Bent raakte zeer geïnteresseerd in de problemen die kunnen ontstaan door tatoeages en promoveerde in april 2021 op zijn proefschrift Tattoo complications: diagnosis and treatment. Hij is de eerste arts in Nederland die promoveerde op complicaties bij tatoeages en permanente make-up.

In het tweede webinar zal hij uitleggen waar je op moet letten als je psoriasis hebt en je een tatoeage wilt laten zetten en wat eventuele bijwerkingen kunnen zijn.

John Websterjohn

John heeft al een lange tijd psoriasis, maar heeft het zeker wel aangedurfd om tatoeages te laten zetten. Ook heeft John diverse keren meegewerkt aan het item “de patiënt aan het woord”.

John aarzelde geen moment toen we hem vroegen of hij als ervaringsdeskundige mee wil werken aan de webinars.

 

Dr. Marieke Seyger

Dr. Marieke Seyger is kinderdermatoloog in het Radboud Universitair Medisch centrum Nijmegen.marieke

Vooral de verbetering van psoriasisbehandelingen voor kinderen en jongeren heeft haar aandacht. Ze wil patiënten en hun ouders nog meer bij de consulten betrekken door middel van shared decision making en ze gaat een digitaal patiëntenforum opzetten. Ze zet zich ook in voor een veilige en effectieve zorg met patiëntvriendelijke, niet-invasieve meetmethoden. Ze neemt deel aan diverse internationale researchteams om de zorg voor deze patiëntengroep te verbeteren.

Tijdens het tweede webinar zal Marieke ingaan op de vraag wat met name voor kinderen en jongeren belangrijk is betreffende hun psoriasisbehandeling.

 

Anke Piekaranke

Mw. Anke Piekar is dermatologisch verpleegkundige in het Reinier de Graaf Ziekenhuis te Delft. Zij is werkzaam op de polikliniek en dermatologisch dagbehandelingscentrum locatie Voorburg van bovengenoemd ziekenhuis.

Anke is al reeds lange tijd werkzaam als dermatologisch verpleegkundige en heeft uitgebreide ervaring met de begeleiding van de vele mensen die zij heeft behandeld in de afgelopen jaren. Anke zal tijdens het webinar over de “Oudere huid” uitleggen wat de aandachtspunten zijn bij de verzorging van de huid in combinatie met psoriasis.

 

ewoutDr. Ewout Baerveldt

Dr. Ewout Baerveldt is in het dagelijks leven als dermatoloog werkzaam in onder andere het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Tijdens het derde webinar zal Ewout uitleggen welke specifieke behandelingen er horen of mogelijk zijn bij de verschillende vormen van psoriasis.

 

 

Marjolein van der Baan, ervaringsdeskundigemarjoleinvdbaan

Marjolein heeft altijd al psoriasis gehad. Ongeveer 10 jaar geleden kreeg zij ook last van een aantal gewrichten. Na diverse medicijnen te hebben geprobeerd waar zij niet goed op reageerde, gebruikt zij nu al een tijdje niets meer. En het gaat goed met haar. In het 3e webinar dat op 27 augustus wordt uitgezonden, komt Marjolein hier als ervaringsdeskundige over vertellen.

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube