Skip to main content

Veerkracht

Wat is "Veerkracht"? Volgens Van Dale is de betekenis van veerkracht: “kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen”. Maar hoe doe je dat dan, hoe leer je omgaan met je psoriasis? Veel mensen met psoriasis weten uit ervaring dat stress de aandoening kan verergeren. Belangrijk dus om goed met stress te leren omgaan en de nodige veerkracht te ontwikkelen.

Meer lezen over dit onderwerp:

Het ledenmagazine Psoriasis nr. 3 - 2023

Psoriasis 3 2023 voorkantIn dit blad lees je:

  • Mijn Psoriasis: Beau heeft een missie
  • Stress als uitlokkende factor
  • Omgaan met psoriasis
  • Wat te doen en laten bij jeuk
  • Relatie tussen darmbacteriën en depressies
  • Vormen van psoriasis
  • Het ontstaan van psoriasis
  • Comorbiditeiten
  • Onderzoek & Ontwikkeling

Leden van de PN hebben dit nummer rond 22 september ontvangen in de brievenbus. Het ledenmagazine is ook voor leden digitaal https://psoriasispatientennederland.nl/magazine te lezen. Geen lid, maar eenmalig GRATIS ons ledenmagazine lezen, dat kan: vraag gratis eenmalig het blad Psoriasis aan.

 

Veel mensen met psoriasis weten uit ervaring dat stress de aandoening kan verergeren. Belangrijk dus om goed met stress te leren omgaan, en de nodige veerkracht te ontwikkelen. We legden een aantal vragen voor aan Christiaan Vinkers, psychiater en hoogleraar stress en veerkracht bij Amsterdam UMC en GGZ inGeest.

Download het artikel: Veerkracht is belangrijk voor lichaam en geest. 

 

 

Sylvia van BeugenPsycholoog Sylvia van Beugen is werkzaam als universitair docent en onderzoeker bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden. Ze doet ondermeer onderzoek naar psychodermatologie en factoren die het lichamelijk en psychisch functioneren bij chronische ziekten beïnvloeden.

Download het artikel: Omgaan met psoriasis. 

 

 

Petra kreeg na een griep en een oorontsteking een uitbraak van psoriasis guttata. Ze blogt over het vinden van de juiste behandeling.

Petra_Frijters.PNG

Hoi, ik ben Petra,

ik ben vrolijk ingesteld en ga graag paardrijden en wandelen in het bos met mijn zoontje. Vanaf mijn 23e heb ik psoriasis, wat regelmatig opvlamt.

Blog van patiëntpartner Petra

Geduld

En toen... had ik een enorme uitbraak van psoriasis. In de winter kreeg ik de griep en vervolgens een fikse keelontsteking. Ik had dit eerder gehad en wel of geen antibiotica maakte toen geen verschil in mijn psoriasis. Met mijn huid ging het heel goed, ondanks de winterperiode. Ik gebruikte een lekkere zeep en huidproducten en was blij met mijn huid.

Lees verder in de Blog van Petra

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube