Skip to main content

Van alle leeftijden

Sommige ziekten treffen alleen kinderen, andere zijn voorbehouden aan ouderen. En dan zijn er nog die geen onderscheid maken tussen jong en oud zoals psoriasis. Psoriasis houdt zich niet aan leeftiiden.  Psoriasis is van alle leeftijden Al zijn er wel twee leeftijdscategorieën waarin er meer kans is om de aandoening te krijgen: 15-25 jaar (de grootste piek) en 55-60 jaar.

Maar omdat het een erfelijke ziekte betreft, die zich onder invloed van uitlokkende factoren openbaart, kan het op elke leeftijd ontstaan. In ons ledenmagazine lees je er alles over.

pn 2022 2 coverHet is tenslotte niet voor niets dat Huid Nederland, de organisatie voor mensen met een huid- of haaraandoening, het lespakket Huid in de klas ontwikkelde. Het leert basisschoolleerlingen over de huid en over huidziektes zoals psoriasis, ondermeer om begrip te kweken voor klasgenoten die dit hebben. Het Radboudumc in Nijmegen vergaart kennis over psoriasis bij ouderen vooral via onderzoek. Zijn systemische behandelingen bij ouderen net zo veilig als bij jongeren? En waar moeten artsen op letten als zij een behandeling voorschrijven aan ouderen? Zoals ik al schreef: psoriasis is erfelijk. En de kans om het te krijgen neemt toe naarmate meer (naaste) familieleden het hebben. Glenn en Denise Kuijpers, broer en zus, hebben beiden psoriasis, net zoals hun vader. Toch zien zij dat niet als belemmering om zelf kinderen te krijgen. Want, zo zegt Denise, zwanger van haar tweede: 'Met de nodige medicatie valt er goed met psoriasis te leven'. Gelukkig geldt dat voor steeds meer mensen.

De inhoud van de nummers van de magazines lopen parallel met de inhoud van onze webinars van dit jaar. De eerste is al geweest en kunt u terug vinden op de programma pagina van de webinars en komende 30 juni en 30 augustus 2022 komen er nogmaals twee webinars die zéér het bekijken waard zijn.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube