Skip to main content

Licht

Mensen met psoriasis denken bij het woordje ‘licht’ waarschijnlijk aan zonlicht, omdat onze psoriasishuid daar zo enorm van kan opknappen. Vanwege dit positieve effect is men jaren geleden al begonnen met het nabootsen van de zon, wat resulteerde in de lichttherapie.

Meer lezen over dit onderwerp kan via onderstaande mogelijkheden:Het ledenmagazine Psoriasis staat in zijn geheel in het teken van dit thema.pn 2021 2 cover In dit magazine een interview met kunstenares Laura Zwaneveld, tevens één van onze redacteurs, over haar reductie van prikkels door in Anjum in Friesland neer te strijken. Een overzicht van lichtbehandelingen. Frank de Gruijl en Stan Pavel over traditionele lichttherapie versus onderhoudstherapie, een licht controversieel onderwerp. David Njoo over de comorbiditeiten waar sommige psoriasispatiënten mee te maken hebben en wat daaraan te doen is. Germaine Relyveld van het ALV over het voorkomen van huidkanker, smeren, smeren, smeren. Een artikel over Peter van Dam, onze penningmeester die na vele trouwe jaren gaat stoppen met zijn werk voor Psoriasispatiënten Nederland. Gezondheidspsycholoog Danielle Bartels die zojuist gepromoveerd is op het onderwerp Jeuk en het placebo effect. En over medische ethiek spraken we met Yolande Voskes van het Amsterdam UMC. 
Leden van de PN hebben dit nummer rond 16 juni ontvangen in de brievenbus. Het ledenmagazine is ook voor leden digitaal te lezen. Geen lid, maar eenmalig GRATIS ons ledenmagazine lezen, dat kan: vraag gratis eenmalig het blad Psoriasis aan.

 

Microbioom
Microbiome centerIn dit nummer ziet u ook een aankondiging van het microbioomproject. Kijk bij het betreffende artikel in Nieuws voor de details hiervan.

 

 

 

Hikos

HIKos Logo V028xHet komt weleens, wellicht regelmatig, voor dat je bij je arts vandaan komt en dan tot de ontdekking komt dat je nog lang niet alles hebt kunnen bespreken wat je zou willen. Helaas heeft de arts maar een beperkte tijd. Hikos biedt de mogelijkheid om nog eens uitgebreider met een professional over je ervaringen en behandeling te praten. Zie ook weer het nieuws voor een uitgebreider beschrijving van wat Hikos is. 

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube