Skip to main content

THEMA

Op deze pagina vindt u de verschillende thema's die gedurende het jaar, per kwartaal, aan de orde zijn in de vereniging. U vindt diezelfde thema's terug in ons magazine Psoriasis.

Verlammende vermoeidheid

Iedereen is weleens moe, meestal door slaapgebrek. Maar ook psychische overbelasting, stress of een (beginnende) infectie kunnen oorzaken zijn. Zo’n vermoeidheid gaat weer over. Maar bij chronische ontstekingsziekten als psoriasis en artritis psoriatica is die dikwijls blijvend. En uitrusten helpt dan niet.

VERTALING EN BEWERKING: NICOLE PAEHLIG

Lees meer …Verlammende vermoeidheid

Bewegen - Overgewicht

COMORBIDITEITEN

Overgewicht
Mensen met psoriasis lopen een verhoogd risico om ook nog andere aandoeningen te krijgen. En dan bedoelen we aandoeningen die gemiddeld vaker voorkomen in combinatie met psoriasis, de zogenoemde comorbiditeiten. In deze rubriek passeren de belangrijkste de revue. In deze laatste aflevering: overgewicht.

VERTALING EN BEWERKING: NICOLE PAEHLIG

Lees meer …Bewegen - Overgewicht

Veerkracht

Wat is "Veerkracht"? Volgens Van Dale is de betekenis van veerkracht: “kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen”. Maar hoe doe je dat dan, hoe leer je omgaan met je psoriasis? Veel mensen met psoriasis weten uit ervaring dat stress de aandoening kan verergeren. Belangrijk dus om goed met stress te leren omgaan en de nodige veerkracht te ontwikkelen.

Meer lezen over dit onderwerp:

Lees meer …Veerkracht

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube