fbpx

Mevr. Rikhof-Geux

mevrrikhofIk ben geboren in 1925, dus thans ben ik 89 jaar. Een jaar of negen geleden openbaarde zich psoriasis in mijn gezicht en op mijn beide benen. Ik werd een jaar lang op de gangbare wijze behandeld. Eerst kort door twee verschillende huisartsen, vervolgens door een dermatoloog in het Canisius ziekenhuis in Nijmegen. Volgens de specialist zou ik er nooit echt vanaf komen. Ik kreeg allerlei soorten zalf, maar de psoriasis werd uiteindelijk steeds erger. Toen ik hoorde over psorinovo besloot ik om mij te laten behandelen door dr. van Loon in Utrecht.

Ik begon op 16 juli 2002 de tabletten in te nemen en binnen enkele maanden merkte ik verbetering. Ik gebruik de psorinovo nu twaalf jaar en ga nog steeds vooruit. Last van bijwerkingen heb ik niet. De consultkosten worden vergoed door mijn ziektekostenverzekering AGIS/Pro Life maar merkwaardigerwijze niet (intussen weer wel [red]) de psorinovotabletten, hetgeen ons per maand ongeveer €18 kost. Het is natuurlijk vreemd dat het consult van dr.van Loon wel wordt vergoed en niet de door hem voorgeschreven medicijnen, die uitsluitend op recept verkrijgbaar zijn. Daar komt bij dat de kosten van dit middel aanzienlijk lager zijn -wat is nu €18 in de maand- dan wat de verzekering in het verleden uitgaf voor de door mij gebruikte zalven en andere middelen die niets hielpen.

Uit betrouwbare bron weten we dat fumaraat, de grondstof van psorinovo, in Nederland officieel is erkend als een rationeel geneesmiddel. Andere verzekeringen vergoeden psorinovo wél, dus willen wij het er niet bij laten zitten en gaan net zo lang door tot ook het middel door onze verzekering vergoed wordt. Desnoods stappen we over. Nu met de nieuwe wet en regelgeving is dat allemaal veel gemakkelijker geworden.

De conclusie wat mijn psoriasis betreft is dat ik zo goed als genezen ben. Ik verwacht er nog helemaal vanaf te komen. Ik kan deze therapie aan iedere psoriasispatiënt en aan iedere ziektekostenverzekering aanbevelen. MAAR LET OP HET P.S.

Mevrouw C.F.C. Rikhof-Geux
Uithoorn

P.S. Wat de vergoeding van de kosten betreft is het uiteindelijk goed afgelopen. Wij lieten het er niet bij zitten en dat werkte! We hoeven niet van verzekeraar te veranderen, Agis betaalt alle kosten. Daar zijn we heel blij mee.

 

Update door redactie: Mevrouw Rikhof-Geux is in 2013 overleden.

Afdrukken