Skip to main content

Patiënten

Psoriasis is een aandoening die zowel fysiek als mentaal het leven van de patiënten dagelijks beïnvloedt. Naast goede informatie over psoriasis bieden we je ook de mogelijkheid contact te hebben met andere mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica. Via onze social media, ons forum. Of door het lezen en bekijken van hun verhaal.

In het menu hiernaast treft u o.a. de volgende onderwerpen aan.

Mijn psoriasis, mijn verhaal
Lees de verhalen van mensen met psoriasis. Hoe geef je psoriasis een plek in je leven? Hoe ga je om met relaties? Durf je de sauna in? Wat vertel je wel en niet bij sollicitaties? Draag je bedekkende kleding? Het zijn zo maar een paar voorbeelden van keukentafelgesprekken die vaak aan bod komen. Wil je ook een keer geïnterviewd worden, voor "Mijn psoriasis, mijn verhaal", stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Patiënt aan het woord
Bekijk de video's van mensen met psoriasis over leven met psoriasis. Mogen we ook jou een vraag stellen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PsoriPanel
Wil je jouw ervaringen met de zorg delen? Wil je vertellen wat er voor jou belangrijk is? Word dan lid van het Psoripanel. Regelmatig ontvang je dan online vragenlijsten over relevante onderwerpen. Jouw mening als patiënt is belangrijk en relevant voor beleidsmakers, zorgverleners en onderzoekers. De uitkomsten van de vragenlijsten brengen we via patiëntenparticipatie in bij onderzoek, beleid en zorg. Zo werken we mee aan zorg die beter aansluit bij de wensen van mensen met psoriasis.

Zelf de regie nemen
Hoe neem jij regie in de spreekkamer? Samen met het Huidfonds werkten we aan deze campagne waar we ervaringen en tips delen. Je vindt hier verschillende filmpjes van echte patiënten.

Fotoshoots
Durf jij op de foto met zichtbare psoriasis? Jaarlijks organiseert Psoriasispatiënten Nederland een fotoshoot. Omdat het belangrijk is dat iedereen weet wat psoriasis is, psoriasis een gezicht te geven, en om een aantal mensen een fantastische dag te geven. Kijk hier naar de fantastische foto's van de afgelopen fotoshoots. Lijkt het je ook leuk om mee te doen? Aanmelden kan altijd.

Psoriasisdag
Tot slot organiseren we bijeenkomsten zoals de tweejaarlijkse landelijke Wereld Psoriasisdag.

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube