Skip to main content

Wie is Psoriasispatiënten Nederland?

Psoriasispatiënten Nederland is dé vereniging voor patiënten met psoriasis in Nederland.

Wij zijn een organisatie vóór en dóór de psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze patiënten en het stimuleren van lotgenotencontact. 

Wat heeft u aan een organisatie als Psoriasispatiënten Nederland? 

Wat maakt het interessant om lid te worden van Psoriasispatiënten Nederland? Welnu, dat lichten we toe aan de hand van onze gezamenlijke waarden die zijn vervat in het hiernaast staande plaatje. Vanuit deze waarden initieert het bestuur van Psoriasispatiënten Nederland een reeks activiteiten die deze waarden nastreven.

Voor de verschillende waarden kunt u bij informatieverschaffing denken aan:

 • Ons blad Psoriasis, dat eens in de 3 maanden verschijnt. 
 • Onze website boordevol met informatie en voortdurend groeiende.
 • Onze voorlichtster Petra, drie ochtenden per week beschikbaar voor allerlei vragen. 
 • Onze aanwezigheid in de moderne media als Facebook, Twitter, en Instagram.
 • Wij publiceren diverse brochures, onze laatste brochure gaat over de mogelijke behandelingen van psoriasis. 
 • Maar ook de beschikbaarheid van een forum, benaderbaar via de website, waar u met anderen kunt overleggen over waar u tegenaanloopt gedurende uw leven met psoriasis. 
 • Wij zoeken voortdurend naar nieuwe informatie en maken dat via deze verschillende kanalen beschikbaar. 
 • Dat kunnen we niet alleen, vandaar dat we meerdere vrijwilligersgroepen voor ons actief hebben zoals de redacteurs en redactrices van ons blad, de mensen in de CR-commissie, de participanten van leden bij patiëntenparticipatie, en daarbij zijn we altijd op zoek naar mensen die ons kunnen versterken. We moeten het immers samen doen!

 

Kijken we vanuit de hoek van belangenbehartiging dan heeft Psoriasispatiënten Nederland aandacht voor het volgende: 

 • Wij onderhouden contacten met medici en de NVDV omtrent behandelingen en campagnes, denk aan de campagne "Omarm Psoriasis".
 • Contacten met ziekenhuizen en artsen over behandelingen en nieuwe ontwikkelingen.
 • Contacten met overheidsinstanties, teneinde adequate ondersteuning te krijgen voor de voortgaande ontwikkelingen op het vlak van psoriasis. 
 • We spreken met farmaceuten over hoe zij hun producten kunnen verbeteren en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de patiënt de behandeling krijgt die hij nodig heeft.
 • We werken samen met andere partijen zoals het Huidfonds, PGO support etcetera om de aandacht voor onze aandoening te versterken. 

 

Denken we aan lotgenotencontact dan vallen we graag terug op u, onze leden, en veelal op de activiteiten in de regio's:

 • Leden in de regio's organiseren bijeenkomsten voor medeleden en belangstellenden, vaak met een spreker over een psoriasis gerelateerd onderwerp.
 • Eénmaal in de twee jaar de organisatie van het WPD congres voor onze leden, de volgende is op 26 oktober gepland. 
 • Onze voorlichtster geeft voorlichting over psoriasis bij verschillende gelegenheden op bijvoorbeeld scholen, apotheekbijeenkomsten, waar ook maar de vraag ontstaat. 
 • En zeker ook zijn onze leden digitaal welkom op website, forum en facebook, en kunnen zij daar hun informatie met elkaar delen. 

Wij, de bestuursleden en andere vrijwilligers, kunnen dit niet alleen. Een vereniging bestaat deels bij de gratie van zijn actieve leden en wij kunnen dus altijd meer vrijwilligers gebruiken in alle geledingen van de organisatie, van patiëntenparticipatie tot redactie, van organisatie van bijeenkomsten tot meewerken in een fotoshoot of interview. 

Mocht u zich door deze woorden geroepen voelen, dan nodigen we u graag uit contact op te nemen met één van de bestuursleden, het secretariaat of voorlichting. Zie daarvoor op de Contactpagina.

Mocht u lid willen worden van de vereniging, dan bent u ook van harte welkom. Ook daarvoor kunt u op de Contactpagina een formulier vinden.

 

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube