fbpx

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een digitale omgeving waarin mensen hun gezondheidsgegevens kunnen beheren, zoals hun medisch dossier, medicijngebruik en bijvoorbeeld gegevens van wearables. Een PGO geeft mensen controle over hun eigen gezondheidsgegevens en biedt een overzicht van alle gezondheidsinformatie op één plaats, dit door de gegevens van de huisarts en die van het ziekenhuis op een digitale plek te bewaren.

We horen in de pers steeds vaker over PGO's, ofwel de persoonlijke gezondheidsomgeving. Maar is deze ook geschikt voor mensen met psoriasis en wat kunnen zij ermee? Om dat te onderzoeken doen we mee aan een project en zoeken we mensen die een PGO willen aanmaken en gebruiken. Door je ervaringen te delen, kunnen we leren en andere mensen met psoriasis vertellen waarom je wel of niet een PGO zou moeten gebruiken.

Een PGO biedt verschillende voordelen. Zo kunnen mensen door het verzamelen en beheren van alle gezondheidsgegevens in één omgeving een compleet beeld van hun gezondheid krijgen. Hierdoor kunnen zij beter inzicht krijgen in hun eigen gezondheid en hier zelf regie over nemen. Daarnaast kan een PGO bijdragen aan efficiëntere en veiligere zorg, doordat zorgverleners snel toegang hebben tot relevante gezondheidsinformatie. Ook kan het stimuleren van het delen van gezondheidsgegevens met onderzoekers bijdragen aan medisch onderzoek en innovatie.

Het gebruik van PGO's wordt gestimuleerd door de overheid. Er zijn verschillende PGO's beschikbaar, die verschillende functies en veiligheidsmaatregelen bieden om persoonlijke gezondheidsgegevens te beschermen. Het is belangrijk om voor een PGO te kiezen die voldoet aan de privacy- en veiligheidseisen en gebruik maakt van standaarden voor uitwisseling van gezondheidsgegevens.
PGO's die voldoen aan die eisen zijn die PGO's die een certificaat hebben van MedMij, de organisatie die die eisen opstelt.

HuidNederlandLogoMet Huid Nederland werken wij samen aan het beschikbaar maken van een PGO, specifiek gericht op de huid. We hebben daarbij gekozen voor het PGO Ivido en daarvoor zoeken we mensen die dit willen testen.

MEEDOEN
Heb je al een PGO, of ben je bereid er één aan te maken en zou je jouw ervaringen willen delen, meld je dan aan voor dit leuke project. Je kan volledig vanuit je eigen huis meedoen in je eigen tijd. Er is ondersteuning beschikbaar om je te helpen.

Jouw medewerking aan het project is strikt gescheiden van jouw persoonlijke en medische gegevens via jouw PGO. De medewerkers van het project PGO Huid in Praktijk hebben geen inzage in deze gegevens.
Aanmelden kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan meer informatie over hoe je mee kunt doen.


NIEUWSBERICHT: 
Over dit project is inmiddels een nieuwsbrief verschenen, welke je kunt lezen via de volgende link:
Nieuwsbrief PGO nieuws

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube