Skip to main content

Wat zou jij doen om het krijgen van artritis psoriatica te voorkomen?

Aankondiging onderzoek perspectief psoriasispatiënten
op preventieve behandeling in de toekomst

Op dit moment is het Amsterdam UMC een studie gestart waarbij we de meningen van patiënten met psoriasis willen onderzoeken op het preventief starten van behandeling ter voorkoming van artritis psoriatica.
Amsterdam UMC zoekt patiënten om mee te doen in deze studie, die in eerste instantie bestaat uit een vragenlijst.

Wij zijn hierin geïnteresseerd omdat artritis psoriatica vaker voorkomt bij mensen met psoriasis dan bij mensen die geen psoriasis hebben. Op dit moment is er geen preventieve medicatie beschikbaar, maar er wordt veel onderzoek gedaan naar dit soort opties en het kan dat dit in de toekomst beschikbaar komt. Wij willen daarom in kaart brengen wat psoriasispatiënten (die zelf geen artritis psoriatica hebben) vinden van preventieve medicatie voor artritis psoriatica. Dit geeft ons meer inzichtperspectieven die van groot belang zijn wanneer er in de toekomst preventieve medicatie beschikbaar komt.

Dit onderzoek bestaat uit een eenmalige vragenlijst die u in 15 à 20 minuten kunt invullen in een online beschermde omgeving. Invullen van de vragenlijst gaat het beste op een PC of laptop.
Deelname is volledig vrijwillig. Alle verzamelde gegevens zullen vertrouwelijk en anoniem blijven.

Criteria waarbij u mee kunt doen:

  • 18 jaar of ouder
  • Mensen die door een arts zijn gediagnosticeerd met psoriasis
  • Woonachtig in Nederland
  • In staat om de vragenlijst in het Nederlands in te vullen

Criteria waarbij u niet mee kunt doen:

  • Mensen die door een arts zijn gediagnosticeerd met artritis psoriatica

 

Klik hier om de vragenlijst te starten.

 

Deze studie is een samenwerking met Dr. Laura Coates (hoofdonderzoeker, associate professor, reumatoloog Oxford), Dr. Marie Falahee (hoofdonderwijzer in gedragingen in de Reumatologie, University of Birmingham), Dr. Jorien Veldwijk (assistent-professor, Erasmus School of Health Policy & Management), Prof. Stephen Pennington (professor of proteomics, University College Dublin) en Prof. Oliver FitzGerald (Newman Clinical Research professor, University College Dublin).

Voor meer informatie over deze studie kunt u contact opnemen met Dr. Marleen van de Sande (hoofdonderzoeker, reumatoloog, Amsterdam UMC, locatie AMC) en Janne Bolt (arts-onderzoeker): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Marleen van de Sande  Janne Bolt2
 Marleen van de Sande Janne Bolt
  • Aangemaakt op .
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube