Skip to main content

Kinderwens en Medicijnen

In december 2021 is het Kinderwens en Afweeronderdrukkende Medicijnen bij de Man (KAMM)-onderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb en het Erasmus MC gestart.

Mannelijke psoriasispatiënten met een kinderwens gezocht die aan dit onderzoek mee willen doen.

De informatieverzameling door dit onderzoek is op 1 september gestopt. U kunt hier dus niet meer aan mee doen.

In dit onderzoek worden met behulp van online vragenlijsten gegevens verzameld van mannen met een actieve kinderwens die afweeronderdrukkende medicijnen gebruik(t)en voor een auto-immuunaandoening of na een orgaantransplantatie. Hierdoor komt er meer kennis beschikbaar over de mogelijke invloeden van medicijngebruik bij de man op de vruchtbaarheid, zwangerschap en het (on)geboren kind.

Wilt u aan dit onderzoek meedoen, scan dan de QR-code of ga naar www.mijnvaderwens.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

QR code Lareb kinderwens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deelnemers onderzoek gezocht
Gezocht: mannen die afweeronderdrukkende medicijnen gebruiken en een actieve kinderwens hebben.

Waarom doen we dit onderzoek?
In het Kinderwens en Afweeronderdrukkende Medicijnen bij de Man (KAMM) onderzoek kijken we of medicijngebruik bij de man een invloed heeft op de vruchtbaarheid, zwangerschap en het (on)geboren kind. Hier is nog te weinig onderzoek naar gedaan. Tot nu toe zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat medicijngebruik bij de man schadelijk is voor de zwangerschap en het kind. Om meer te weten over de mogelijke invloed van afweeronderdrukkende medicijnen wordt het KAMM-onderzoek uitgevoerd.

Het KAMM-onderzoek wordt gecombineerd met Moeders van Morgen, en wordt uitgevoerd door Bijwerkingencentrum Lareb en medische specialisten van het Erasmus MC.

Wanneer komt u in aanmerking voor deelname aan het onderzoek?

  • Je bent een man.
  • Je bent achttien jaar of ouder.
  • Je hebt een actieve kinderwens.
  • Je hebt een huidaandoening waarvoor je afweeronderdrukkende medicijnen gebruikt, zoals psoriasis of artritis psoriatica.

Wat houdt het onderzoek in?

  • Het is een vragenlijstonderzoek. Met online vragenlijsten verzamelen wij informatie over je gezondheid, medicijngebruik, leefstijl en kinderwens.
  • De eerste vragenlijst is het meest uitgebreid. Daarna ontvang je iedere drie maanden een kortere vervolgvragenlijst. Hierin vragen wij of er nog veranderingen zijn, bijvoorbeeld in jouw medicijngebruik. Ook vragen wij of je partner zwanger is geworden. Als je partner zwanger is, kan je haar (via dit onderzoek) uitnodigen voor Moeders van Morgen. Zelf ontvang je dan na negen maanden de laatste vragenlijst. In Moeders van Morgen worden de zwangerschap en het eerste levensjaar van het kind gevolgd. Hierdoor kunnen we de mogelijke invloed van jouw afweeronderdrukkende medicijn(en) vergelijken met andere zwangerschappen.
  • Als je partner niet zwanger wordt in de periode dat je meedoet aan het KAMM-onderzoek stopt het onderzoek na maximaal drie jaar.
  • Deelname aan het KAMM-onderzoek is vrijwillig. Je kunt op elk moment stoppen met deelname zonder opgaaf van reden.

Tijdsplanning
Het onderzoek is 1 december 2021 gestart. Het is nog niet bekend wanneer het onderzoek stopt.
Een verslag van de uitkomsten zullen ook gepubliceerd worden via de website van Psoriasispatiënten Nederland.

Wie voert het onderzoek uit?
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Bijwerkingencentrum Lareb en het Erasmus MC.

Erasmus MC

 bijwerkingencentrum lareb

 

 

 

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.mijnvaderwens.nl. Hier staat ook beschreven hoe jouw privacy is geregeld. Bij vragen kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijk dank voor het steunen van deze belangrijke studie!

  • Aangemaakt op .
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube