Skip to main content

3 mindfulness video’s om je beter in je vel te laten voelen

3 mindfulness video’s om je beter in je vel te laten voelen

Wij zijn drie derdejaars huidtherapie studenten en hebben onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven van psoriasispatiënten. Hieruit is gebleken dat het hebben van psoriasis een negatieve invloed kan hebben op het dagelijks leven. Zo spelen schaamte, een laag zelfbeeld, depressie en angst een grote rol. Om dit probleem aan te pakken hebben wij een interventie ontwikkeld voor Psoriasispatiënten Nederland. 

Meditatie en mindfulness worden veelvuldig toegepast als psychologische interventies. Dit wordt niet alleen binnen de domeinen van psychiatrie en psychologie toegepast, maar ook voor een breed scala aan andere aandoeningen, zoals bij chronische huidaandoeningen (Gamret et al., 2018). Bartholomew et al. (2022) voerden een gerandomiseerde gecontroleerde studie uit waarbij 101 deelnemers werden toegewezen aan 8 weken Mindfulness. De resultaten van deze studie toonden een significante verbetering van de kwaliteit van leven na voltooiing van de 8 weken durende mindfulness training.

Natuurlijke omgevingen zijn gunstig voor mindfulness en meditatie om verschillend redenen. Ze bieden een kalmerende sfeer die helpt bij ontspanning, prikkelen de zintuigen met rustgevende geluiden en geuren, stellen mensen in staat zich te verminderen met natuurlijke ritmes, en bieden ruimte voor reflectie en concentratie. Kortom, de natuurlijke setting vergemakkelijkt het bereiken van mindfulness door haar rustgevende en inspirerende eigenschappen (Bratman et al., 2012). Om deze reden is er gekozen om het beeldmateriaal op te nemen in natuurgebieden. Het beeldmateriaal is gemaakt door onszelf.

U kunt deze meditaties vinden op het YouTube Kanaal van Psoriasispatiënten Nederland, we hebben er een playlist van gemaaktt: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcKfhJ1crI172EbZ-poBbq9jOK2fYGty5

Via deze zelfde link, ziet u ook nog de mindfullnes videos die vorig jaar gemaakt zijn, ook door studenten huidtherapie. 

Helpt u ons door dit uit te proberen en ons te vertellen of u er baat bij heeft? Dat zouden we erg leuk vinden. We hebben om u daarbij te helpen twee korte vragenlijsten gemaakt. Eentje die u kunt invullen vóórdat u een of meer van de meditaties gaat doen en eentje die u kunt invullen na de meditatie.

Vóór de meditatie:  https://www.survio.com/survey/d/V1F8Y6S8T6Y3J2I2K  

Ná de meditatie:  https://www.survio.com/survey/d/C3K1T9L9I9O2S2X5L

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en we wensen u veel plezier met het beoefenen van de video’s. 

Met vriendelijke groet,

Esther, Marceline en Sophie
3e jaars Studenten Huidtherapie.

  • Aangemaakt op .
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube