fbpx

Zorg voor psoriasispatiënten kan beter

De zorg voor mensen met eczeem en psoriasis biedt goede mogelijkheden voor verbetering is de conclusie van het Zinnige Zorg-rapport ‘Systematische analyse Ziekten van huid en onderhuid’ van Zorginstituut Nederland. Samen met patiëntenorganisaties, zoals Psoriasispatiënten Nederland en zorgprofessionals heeft het Zorginstituut deze twee zorgtrajecten geselecteerd voor nader onderzoek. Zinnige zorg wil zeggen: zorg van goede kwaliteit, niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk. De patiënt en de zorg die deze nodig heeft, staan daarbij centraal.

Het rapport beschrijft de uitkomsten van de systematische analyse om onderwerpen te vinden die kansen bieden om de zorg te verbeteren. Het rapport heeft uitgewezen dat er aanwijzingen zijn voor mogelijke verbetering in twee zorgtrajecten, namelijk:

  1. de zorg voor mensen met eczeem; en
  2. de zorg voor mensen met psoriasis.

Zo kan de zorg bij eczeem nog beter op het vlak van:

Bij de behandeling gaat het om therapieontrouw, de inzet van lichttherapie en systemische behandeling.

Bij psoriasis zijn wellicht verbeteringen in de zorg mogelijk door:

In het Zinnige Zorg-project "ziekten van de huid en onderhuid" van het Zorginstituut wordt geparticipeerd door vrijwilligers van de Psoriasispatiënten Nederland. Heeft u hier vragen over of wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat, dan horen wij dit graag. U kunt contact opnemen of uw vraag stellen door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor het persbericht van het Zorginstituut.

Klik hier voor het rapport ‘Systematische analyse Ziekten van huid en onderhuid’ van Zorginstituut Nederland.

Wilt u praten over dit onderwerp dan kan dit op ons Forum.

 

Afdrukken