fbpx

WPD 2020

WERELD PSORIASISDAG 2020: Be informed

Op donderdag 29 oktober 2020 is het Wereld Psoriasis Dag. Psoriasispatiënten Nederland zet zich op deze dag (en alle andere dagen van het jaar) in om mensen te informeren over psoriasis.

BE INFORMED: psoriasis is meer dan alleen de huid
Psoriasis is een veel voorkomende, niet besmettelijke chronische ziekte, die zich uit door plekken op de huid; begrensde rode en zilverwitte schilferige verdikkingen welke gepaard kunnen gaan met jeuk en/of pijn. 
Bij psoriasis geeft het immuunsysteem verkeerde signalen af aan de huid, waardoor deze sneller dan normaal nieuwe cellen aanmaakt. Hierdoor wordt de huid sneller vervangen, bij psoriasispatiënten duurt dit slechts 4 tot 6 dagen. Voor het volledige statement, klik hier: BE INFORMED: Psoriasis is meer dan alleen de huid.

BE INFORMED: psoriasis is goed te behandelen
De zoektocht naar de juiste behandeling is voor veel patienten zwaar. Veel mensen met psoriasis denken onterecht dat er slechts beperkte behandelopties zijn. De laatste jaren zijn er veel nieuwe behandelingen bijgekomen. De huisarts en dermatoloog hebben hierdoor veel behandelmogelijkheden. En de ontwikkeling van nieuwe behandelingen gaat nog steeds door. Een goed geïnformeerde patiënt kan beter omgaan met deze zoektocht en in gesprek gaan met de behandelende zorgverlener. Voor het volledige statement, klik hier: BE INFORMED: Psoriasis is goed te behandelen.

BE INFORMED: psoriasis is niet besmettelijk
Het hebben van psoriasis heeft voor veel patiënten een behoorlijke impact op de kwaliteit van leven. Emotionele en psychische klachten kunnen het gevolg zijn. Het hebben van een huid die er anders uitziet dan bij anderen helpt daarbij niet. Veel mensen met psoriasis schamen zich voor hun huid, gaan menselijk contact uit de weg. Ook in Nederland is er onder de bevolking nog steeds grote onbekendheid over psoriasis. Mensen met psoriasis worden vaak aangestaard of gemeden. Veelal uit onbekendheid of ontwetendheid. En dat is niet nodig. Psoriasis is niet overdraagbaar door menselijk contact! Voor het volledige statement, klik hier: BE INFORMED: Psoriasis is niet besmettelijk.  

BE INFORMED: de ellebooggroet
Om dit iedereen te laten weten, vragen we om mee te doen op WPD 2020 en de wereld te groeten met een ellebooggroet. 
Klik hier voor meer informatie: BE INFORMED: de ellebooggroet.


IFPA be informed 2020Niet alleen Psoriasispatiënten Nederland maar ook andere organisaties zetten zich op Wereld Psoriasis Dag in voor mensen met psoriasis.
De International Federation of Psoriasis Assocations (IFPA) organiseert deze dag sinds 2004 wereldwijd inmiddels al in meer dan 50 landen. Het doel van deze dag is:

  • Bewustwording vergroten
  • Verspreiden van informatie
  • Verbeteren van de toegang tot behandeling
  • Geef de psoriasisgemeenschap een stem

Vorig jaar is gestart met een driejarige campagne CONNECTED • INFORMED • UNITED. Het thema van deze Wereld Psoriasis Dag is “Be informed” (wees geïnformeerd). Op je mobiele device is er een oceaan aan informatie beschikbaar. Zorg dat je jezelf informeert over psoriasis. Klik hier voor meer informatie over de IFPA campagne.


Joyce nvdv 2020De  Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) start met de  campagne "Als ik met psoriasis kan leven, kan jij dat dan ook?" Als Psoriasispatiënten Nederland ondersteunen wij deze psoriasiscampagne. Deze bewustwordingscampagne richt zich op het informeren over het brede scala aan behandelingsmogelijkheden voor psoriasis, en betere acceptatie en het ondersteunen van patiënten alsmede hun omgeving.
Klik hier voor meer informatie over deze campagne. 


 

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube