Skip to main content

Wereldwijd onderzoek naar psoriasis

In samenwerking met farmaceut Novartis en zestien nationale psoriasisorganisaties heeft de wereldwijde psoriasisorganisatie IFPA een grootschalig onderzoek gedaan onder mensen met psoriasis, getiteld ‘Psoriasis and Beyond’. Enkele van de belangrijkste bevindingen zijn:

  1. Ruim 80% van de mensen met psoriasis weet niet dat zij een verhoogd risico lopen om ook nog andere aandoeningen (comorbiditeiten) te ontwikkelen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Slechts 29% is op de hoogte van het feit dat er een verband is tussen psoriasis en artritis psoriatica. Deze vorm van reuma is de meest voorkomende comorbiditeit van psoriasis: circa één op de drie mensen met psoriasis krijgt hiermee te maken.
  2. De impact van psoriasis op iemands kwaliteit van leven, relaties en mentale gezondheid kan erg groot zijn. 87% van de respondenten rapporteert een negatieve impact op de kwaliteit van leven, 82% ervaart discriminatie en stigmatisering, en 81% geeft aan dat de ziekte hun relaties beïnvloedt.
  3. 59% van de respondenten heeft het gevoel dat zij niet de mogelijkheid hebben om met hun arts te praten over wat zij hopen te bereiken met de behandeling, oftewel hun behandeldoel.

Ga voor meer informatie naar https://ifpa-pso.com/projects/psoriasis-and-beyond.

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube