Skip to main content

Psorinovogebruikers opgelet!

Juli 2018

Sinds kort kan het gebeuren dat de apotheek in plaats van Psorinovo het middel Skilarence levert. Skilarence heeft dezelfde werkzame stof dimethylfumaraat en het is ook maagsapresistent (MSR), maar het heeft geen vertraagde afgifte (MVA, slow release of controlled release) die Psorinovo wel heeft. 

Het kan zijn dat de apotheek weigert Psorinovo te leveren omdat het niet specifiek op het recept staat. Hiervoor is het nodig zelf actie te ondernemen. Kijk even bij forum: psorinovogebruikers opgelet voor de details. In dit artikel geven wij de laatste stand van zaken en wij zijn nieuwsgierig naar uw ervaringen, met het oog op door ons te ondernemen acties. 

 psorinovo

Mierlo-Hout beschikt nog over een volledige batch Psorinovo die gewoon via andere apotheken uitgeleverd kan worden, het is een gebruikelijke procedure dat een bestaande voorraad nog uitgeleverd kan worden. Mierlo-Hout gaat er vanuit dat dit ook nu het geval zal zijn.

Als deze batch volledig uitgeleverd is zal Mierlo-Hout overgaan tot de zogenaamde individuele levering. Het voldoet daarmee aan de regels voor magistrale bereiding. Het product dient dan bij Mierlo-Hout zélf besteld te worden en zij zullen dan uw behandelende apotheek worden voor psoriasis/Psorinovo. Uiteraard houden we iedereen hier op de hoogte vanaf wanneer de nieuwe procedure gaat gelden. Al die tijd zal het product hetzelfde blijven zoals het altijd geweest is. Het zijn de regels die veranderd zijn. Indien het echter aan Mierlo-Hout niet toegestaan wordt de huidige batch door te leveren, dan zal direct besteld moeten worden en zal in overleg met dermatoloog, patient en apotheek (Mierlo-Hout/Infinity pharma) tot een individuele magistrale levering gekomen moeten worden.

Update 2 augustus 2018: inmiddels is de nieuwe naam van Mierlo-Hout bekend geworden en via infinitypharma.com/registreren/ kan er worden ingeschreven op een nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

psorinovo nieuw

 

Update 8 augustus 2018: het is ons bekend geworden dat er helaas apothekers en dermatologen zijn, die beweren dat Psorinovo mogelijk niet meer vergoed zou worden door de zorgverzekeraars. Wij hebben geen idee waarop ze dat baseren, want Psorinovo, wat een magistrale bereiding is, zit in de basisverzekering en wordt dus door elke zorgverzekeraar vergoed.

Wij zijn zeer geïnteresseerd in alle ervaringen van mensen die dit wordt verteld. In het forum kan dit gedeeld worden (indien er nog niet eerder hier geregistreerd is, dient dat eerst te gebeuren) bij dit draadje: psorinovogebruikers opgelet.

Update december 2018: sinds 1 december mag Psorinovo niet meer worden doorgeleverd door Infinity Pharma aan de apotheken (zie Psorinovo via Infinity Pharma).

Update januari 2019: op 17 januari heeft de Psoriasispatiënten Nederland een gesprek gehad met beleidsmedewerkers van het VWS (zie Bezoek aan VWS). Er zijn inmiddels zorgverzekeringen die Psorinovo voor 100% vergoeden (zie het bevestiging-zorgverzekeraars-vergoeding-psorinovo draadje) en Infinity Pharma is druk bezig met zorgcontracten met de maatschappijen. Ook heeft de vereniging een overleg met de NVDV gehad.

 

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube