fbpx

Onderzoek naar zorg en zorgverleners

Spin-off van de gastles

Vier derdejaars studenten huidtherapie van de Haagse Hogeschool doen onderzoek naar de zorg en zorgverleners van psoriasis. De huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke of beschadigde huid. Huidtherapie is eigenlijk een aanvulling op dermatologie. De studenten volgen momenteel een verdieping vak Chronische ziekte om zich meer te ontwikkelen in de chronische patiënt.

Tijdens deze lessen hebben ook onze voorlichter Petra Vermeulen en één van onze patiënt-partners samen een gastles gegeven over psoriasis en het leven met psoriasis vanuit patiëntperspectief.

Mede door deze gastles waren de studenten zeer geïnteresseerd in de zorg voor psoriasispatiënten. Ze willen graag in kaart brengen wie er betrokken zijn bij de zorg voor psoriasispatiënten. Hierbij willen ze ook kijken hoe de patiënten de zorg hebben ervaren en waar verbeterpunten zitten. Het advies dat hier uit volgt gaan de studenten presenteren op een huiddag. 

Heeft u psoriasis? Wilt u meehelpen om de zorg voor psoriasis in de toekomst te verbeteren, zou u dan de volgende enquête willen invullen? De enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag. De gegevens zijn volledig anoniem. Klik hier voor de enquête. Deze link is geldig tot 6 maart 2020. De resultaten van dit onderzoek zullen we publiceren op de website van Psoriasispatiënten Nederland.

Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Afdrukken E-mailadres