fbpx

Psorinovo via Infinity Pharma

Tot 1 december 2018 kon u nog bij uw eigen apotheek terecht om Psorinovo te laten bestellen. Dit werd dan door de zorgverzekeraars gewoon vergoed vanuit de basisverzekering.

Na 1 december 2018 zult u zelf bij Infinity Pharma (voorheen Mierlo-Hout) de Psorinovo moeten bestellen en afrekenen. Daarna hangt het van de zorgverzekeraar af, hoeveel ze zullen vergoeden. Wij zijn bezig dit uit te zoeken en proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden. 

Zo zijn er zorgverzekeraars met polissen die eisen dat de apotheek een zorgcontract heeft met de zorgverzekeraar. Als die er niet is (en die zijn er momenteel ook nog niet tussen Infinity Pharma en de zorgverzekeraars), dan kan het zomaar zijn dat zij slechts 65% of 75% van de declaratie zullen vergoeden. Dit kan ook afhankelijke zijn van uw soort polis. 

Menzis is zo'n verzekeraar die een zorgcontract van de apotheker vereist voordat ze 100% gaan vergoeden. Ook de kleinere zorgverzekeraars die onder de Menzis paraplu vallen (zoals Anderzorg bijvoorbeeld), hebben meestal diezelfde voorwaarde.

Kijk uw polis na en neem eventueel contact op met uw zorgverzekeraar om te controleren of uw huidige polis de Psorinovo volledig zal vergoeden als u die nota zelf moet declareren. Misschien kunnen ze u een andere polis aanbieden waarbij zo'n zorgcontract niet nodig is, of u kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar die de voorwaarde van zorgcontract niet heeft.

Op het forum https://psoriasispatientennederland.nl/forumc/over-gezondheid/reguliere-behandelingen/psorinovo-gebruikers-opgelet kunt u zelf van u laten horen. Wij horen graag welke maatschappijen de Psorinovo wel voor 100% zonder voorwaarden accepteren.

Op 25 oktober heeft de Psoriasispatiënten Nederland met de Huidpatiënten Nederland een brief geschreven naar o.a. de minister van VWS waarop wij tot op heden nog geen reactie hebben mogen ontvangen. Zie Psoriasispatiënten Nederland en Huidpatiënten Nederland pleiten voor blijvende beschikbaarheid Psorinovo voor de details.

 

Afdrukken