fbpx

Mogelijk verhoogd risico tofacitinib

Het risico op ernstige cardiovasculaire voorvallen en maligniteiten (met uitzondering van niet-melanoom huidkanker) is mogelijk hoger bij gebruik van de biological tofacitinib (merknaam Xeljanz®) dan bij gebruik van TNF-α-remmers. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van een onderzoek onder patiënten met reumatoïde artritis.

Op dit moment bekijkt het Europees Medicijnagentschap (EMA) de onderzoeksgegevens en de mogelijke gevolgen hiervan voor de productinformatie van tofacitinib. Definitieve conclusies en aanbevelingen volgen zodra de evaluatie is afgerond.

Tofacitinib wordt onder andere voorgeschreven aan mensen met actieve artritis psoriatica. Gebruikt u dit middel? Stop dan niet met het gebruik ervan zonder overleg met uw arts of apotheker. Neem bij vragen contact op met uw arts of apotheker.

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube