fbpx

Michael Gambon overleden

Op 28 september jl. is “Singing Detective” acteur Michael Gambon op 82-jarige leeftijd overleden.

In deze serie uit 1986 vertolkt hij met veel overtuiging en zeggingskracht de rol van personage Philip E. Marlow die aan een ernstige vorm van psoriasis en artritis psoriatica lijdt.

In de serie volgen we de personage vooral tijdens zijn opname in het ziekenhuis voor zijn psoriasis. Door middel van flashbacks wordt de kijker meegenomen in het leven van het personage. In deze serie weet Gambon op een fantastische wijze de zwaarte en de invaliderende impact van psoriasis weer te geven.

De serie is geschreven door scenario- en toneelschrijver Dennis Potter die zelf psoriasis en artritis psoriatica had. Potter overleed in 1994.

We kennen Michael ook als professor Dubledore uit de Harry Potter serie.

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube