fbpx

Jongeren met psoriasis gezocht

Studente Marijke van de hogeschool Windesheim te Zwolle wil graag in contact komen met jongeren voor een innovatieve opdracht waarmee zij kan afstuderen. Je kunt dan denken aan een app, of hulpmiddel of een bepaalde manier om met jongeren in contact te komen. Wie wil haar helpen? Hieronder vind je haar oproep.

Hey! Marijke hier.

Zoals je in het filmpje hebt kunnen zien, ben ik bezig met het opzetten van een sociale innovatie omtrent de onzekerheden die psoriasis met zich meebrengt. Ik wil een product of dienst opzetten die ervoor zorgt dat jongeren en jongvolwassenen zich zekerder laat voelen over zichzelf en hun uiterlijk met de huidaandoening.

Zelf heb ik ook veel last gehad van onzekerheid en heb dit ook heftig meegemaakt omdat ik de diagnose kreeg aan het begin van mijn puberteit. In je ontwikkeling en jongere jaren is uiterlijk toch belangrijk door o.a. de invloed van sociale media en de directe omgeving waardoor de onzekerheid ook continu toenam. Eén van de gevolgen was dat ik zelfs mijn kleding ging aanpassen op mijn huidaandoening, zodat alles bedekt bleef.

De sociale innovatie wil ik opzetten in samenwerking met mijn doelgroep en daarom heb ik dus jullie hulp nodig. Zoals ik al vertelde ben ik op zoek naar jongeren of jongvolwassenen die deze huidaandoening hebben. Ik wil dan een interview met je houden over de onzekerheden en situaties die bij jou opspeelde. Iedereen maakt het bovendien op zijn eigen manier mee. Door te praten met jullie en te kijken naar hoe jullie het liefst behandeld wilden worden in bepaalde situaties wil ik een sociale innovatie tot stand laten komen.

Ook wanneer je nu geen onzekerheden meer ervaart door psoriasis lijkt het me nog interessant om met je te praten om zo erachter te komen wat voor jou de oplossing is geweest.

Ik zou het geweldig vinden als jullie mij kunnen helpen!

Marijke

 

Dus …ben je jong (tot ongeveer 30 jaar), heb je psoriasis of artritis psoriatica en zou je openstaan voor een telefonisch gesprek met Marijke om haar over jouw verhaal en wensen te vertellen, dan horen we dat graag. Je kunt een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in deze email je naam en de mogelijkheden om contact met je op te nemen per telefoon en per email.

Liever geen contact, maar wel een goede tip?

Mocht je geen prijs stellen op contact, maar wel een goede tip voor Marijke hebben, dat kan natuurlijk ook. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel je tip en waarom je dat een goede tip vindt, dan zorgen wij dat zij deze krijgt. Het is fijn als we de reacties binnen krijgen voor 3 mei 2020.

Inmiddels heeft Marijke genoeg reacties binnen. Bedankt!

Afdrukken E-mailadres