Skip to main content

In Memoriam Wiebe van Markesteijn

Vandaag bereikte ons het bericht dat Wiebe van Markesteijn in september is overleden. Wiebe was een vrijwilliger van één van de eerdere verenigingen, de Vereniging Psorinovo.

Wiebe deed graag werk voor de vereniging, hij heeft er heel wat uurtjes in gestopt maar met veel plezier. Hij vervulde daar de functie van secretaris, vrijwilligerswerk, wat hij altijd bijzonder consciëntieus deed.

Wiebe kaartHij was een gemoedelijke man, ernstig en vrolijk tesamen, maar toch in staat om in discussie zeer verstandig uit de hoek te komen en bewaakte alles heel goed zodat die in vergaderingen niet vergeten konden worden. In de Vereniging Psorinovo heb ik persoonlijk zeer aangenaam met Wiebe samengewerkt en zelfs nog zijn zelfgemaakte wijn mogen proeven.

Dr. Freek van Loon over Wiebe:

"Wiebe heeft een belangrijke rol vervuld in de Vereniging Psorinovo (VP) – één van drie pilaren van Psoriasispatiënten Nederland (PN). Wiebe heeft als VP-bestuurslid bij uitstek een bemiddelende rol gespeeld, soms tegen wil en dank maar vaker ook con amore; patiënten konden veeleisend zijn en vol onbegrip – waartegenover Wiebe dan met zijn eigen tact moest handelen.

Verder heeft Wiebe als bestuurslid èn als patiënt zich een krachtig pleitbezorger getoond van de behandeling van psoriasis vulgaris en artritis psoriatica met een eenvoudig middel: het natuurlijke dimethylfumaraat, enteric coated, slow release ofwel Psorinovo – tezamen met de behandeling van comorbiditeit, nl het samenstel van risicofactoren dat herstel in de weg zou staan waaronder een vitamine-D-tekort.“

Wij wensen zijn partner Willeke veel sterkte omdat zij haar Wiebe moet missen.

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube