fbpx

In Memoriam Ans Maneschijn

In Memoriam Anna Maria Manenschijn

Overleden in Schiedam op 1 augustus 2020

Anna Maria Manenschijn kennen wij als Ans, een enthousiaste vrijwilliger van PVN ZWN.

Wij maken kennis met Ans tijdens de bestuursvergadering van oktober 2006. Zij organiseert vanaf die tijd elke maand wandelingen van ongeveer 10 km. Naar Hoek van Holland, Rotterdam, Oostvoorne. Met een tussenstop voor koffie en gebak wist Ans de wandelaars te boeien met bezienswaardigheden en mooie natuur.

Ans bezoekt de bestuursvergaderingen als een kritische vrijwilliger en met haar achtergrond als verpleegkundige zijn haar levenservaringen een aanwinst voor de vereniging. In 2008 wordt zij in het bestuur opgenomen. Haar functie is 2e secretariaat. Zij notuleert de vergaderingen. De vergaderingen zijn wisselend bij de bestuursleden thuis, dus ook in Schiedam waar Ans woont. 

In 2008 wordt zij lid van de landelijke herstructureringscommissie. 

Afdeling PV ZHZ (Psoriasis Vereniging Zuid Holland Zuid) wordt PVN ZWN (Psoriasis Vereniging Nederland Zuid West Nederland. 

Ans organiseert lotgenotencontacten in de regio en beheert het archief hiervan. In 2008 gaat Ans het secretariaat van PVN ZWN beheren. Ook bezoekt zij de landelijke Verenigingsraadbijeenkomsten.

In 2016 wordt Ans ernstig ziek. Zij stopt met haar werkzaamheden, maar blijft lid van de PN vereniging.

Ans is 76 jaar geworden. Wij missen een betrokken persoon, die veel voor de mensen met psoriasis heeft betekend. 


 Met dank aan Greet Koopmans voor dit In Memoriam.

 

tekst kaart ans maneschijn

Afdrukken E-mailadres