fbpx

Groot onderzoek inflammatoire aandoeningen

Op dinsdag 5 april in de Telegraaf: Groot onderzoek naar 6 inflammatoire huidaandoeningen toegekend, waaronder psoriasis en exceem.

Het NGID project van Robert Rissman gaat in een brede samenwerking met onderzoekers en dermatologen en de nieuwste technieken op AI, onderzoeken welke biomarkers kenmerkend zijn voor mensen met o.a. psoriasis. Naast fysieke biomarkers, worden ook psychologische biomarkers meegenomen. Op basis van deze informatie kan dan worden voorspeld welke behandeling bij de patiënt zal aanslaan. Hierbij zijn voorkeuren van patiënten natuurlijk ook belangrijk. De uitkomsten van deze onderzoeken moeten toepasbaar worden in de dagelijkse praktijk van de dermatoloog en er wordt samengewerkt om dit ook daadwerkelijk in te voeren in de praktijk van de dermatoloog. Een mooie stap voor de patiënt, die de zoektocht naar de juiste behandeling een zware belasting vindt.

De Telegraaf meldt vandaag: AMSTERDAM - Bijna 2,5 miljoen Nederlanders lijden aan een huidziekte; de door dermatologen voorgeschreven geneesmiddelen voor bijvoorbeeld eczeem of psoriasis blijken vaak onvoldoende te werken. „Daarom willen experts niet langer een diagnose stellen alleen op basis van de buitenkant van de huid, maar ook de verschillende stofjes ín de huid en het bloed – de biomarkers – bekijken”, zegt dermatoloog Martijn van Doorn.

Trots dat wij als patiënten een actieve rol mogen vervullen in dit project samen met de andere patiëntenorganisaties, zoals VMCE. Meedoen aan dit onderzoek? Of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube