fbpx

Gezondheidsbeurs 2020

Terugkoppeling GEZONDHEIDSBEURS

Van 6 februari t/m 9 februari werd in de jaarbeurs weer de grootste gezondheidsbeurs in Europa gehouden.

Voor de eerste keer na het samengaan van diverse verenigingen op het gebied van psoriasis, stond de Psoriasispatiënten Nederland op de beurs, en niet alleen.

WhatsApp Image 2020 02 25 at 12.25.24Als PN besloot het bestuur samen met de VMCE (Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem) een stand te bemannen. En met succes. Mensen die bij de, voor hun, verkeerde vereniging informatie vroegen, werden direct doorverwezen. Men was maar drie stappen verwijderd van de juiste vereniging. Verdere samenwerking met de VMCE is voor de toekomst zeer zeker een positieve ontwikkeling.

Er waren in 2020 meer dan 45.000 bezoekers. En dit ondanks de aangekondigde storm. In de 4 dagen hebben wij 195 persoonlijke gesprekken gevoerd waarbij het aspect “psychologie” ook duidelijk naar voren kwam naast de oorzaak en behandelingen. Het was wel heel opvallend dat er naast de vragen over oorzaak en behandeling, heel veel naar voeding en psoriasis werd gevraagd. Verder kwamen er veel vragen over alternatieve behandelingen. Een onderwerp wat zeker onze aandacht heeft.

WhatsApp Image 2020 02 25 at 12.26.41 1De eerste powerpoint lezing op vrijdag was met 16 personen goed bezocht. Op zaterdag waren door de storm veel minder bezoekers en waren er maar 4 toehoorders.

Vanuit de beleving van de PN was het een geslaagde beurs.

Rapportage: René Asbreuk

Afdrukken E-mailadres