fbpx

Gezocht: Patienten met Artritis Psoriatica

Gezocht: Patiënten met artritis psoriatica voor onderzoek (man, 18-40 jaar, niet rokend)

De afdeling Nierziekten van het Amsterdam UMC, locatie AMC, zoekt patiënten met artritis psoriatica voor een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van zout op het lichaam en het risico op hoge bloeddruk. Bij deelname zult u twee diëten (van elk 2 weken) met een vaststaand zoutgehalte volgen en een aantal keer het AMC bezoeken voor onderzoeken. Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u een financiële vergoeding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Drs. E.F.E. Wenstedt, arts-onderzoeker, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achtergrond

Voor onderzoek in het Academisch Medisch Centrum (AMC), afdeling nefrologie zijn wij op zoek naar mannelijke proefpersonen met artritis psoriatica. Het is een onderzoek onder leiding van L. Vogt (nefroloog) naar het effect van zout op de kleine vaatjes en het immuunsysteem. Het is langer bekend dat een hoge zout intake (wat momenteel in veel diëten het geval is) kan leiden tot een hoge bloeddruk, een belangrijke risicofactor voor hart-en-vaatziekten. Onderzoek wijst uit dat patiënten met een immuun-gerelateerde ziekte mogelijk zoutgevoelig zijn. Zoutgevoeligheid betekent een effect van verhoogde zoutinname zichtbaar in een stijging van de bloeddruk. Voor deze vraag is officieel toestemming  verkregen van de Medisch Ethische Toetsings Commissie (METC) van het AMC:

Afdrukken E-mailadres