fbpx

Update Gezocht: ouders met kinderen van 0-11 jaar

Onderzoek naar de kwaliteit van leven bij ouders/verzorgers van een kind met een chronische huidaandoening

Studente Jip Brouwers is vierdejaars student huidtherapie aan De Haagse Hogeschool (De HHS). Zij benaderde de werkgroep patiënten participatie en onderzoek van de Psoriasispatiënten Nederland voor haar afstudeerscriptie. Graag werken we eraan mee om haar onderzoek onder de aandacht te brengen. Kinderen tot 11 jaar zijn een kwetsbare groep, waar ouders sterk betrokken zijn bij de zorg. Hopelijk geeft het onderzoek van Jip meer inzichten in de huidige kwaliteit van leven. Uw eigen op- en aanmerkingen invullen zijn zeer waardevol en worden op prijs gesteld. De resultaten van dit onderzoek zullen we tezijnertijd ook graag met u delen via onze website.


Wie ben ik

Mijn naam is Jip Brouwers en ik ben vierdejaars student huidtherapie aan De Haagse Hogeschool (De HHS). Voor mijn afstudeeronderzoek doe ik een onderzoek naar de samenhang op psychisch domein en de kwaliteit van leven bij ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot en met 11 jaar met een huidaandoening met chronische jeukklachten. Dit doe ik in samenwerking met De Haagse Hogeschool en Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Waarom doe ik onderzoek

Huid- en onderhuidaandoeningen treffen naar schatting ongeveer 1,9 miljard mensen wereldwijd en komen in alle regio’s en leeftijdsgroepen voor. Daarnaast zijn chronische huidaandoeningen één van de meeste voorkomende hoofdklachten in de eerstelijns zorg. Chronische aandoeningen zijn geen eenvoudig gegeven, maar een complex en levenslang proces dat een heel eigen ziektemanagement vergt. De aspecten van het hebben van een ziekte en het ondergaan van een behandeling hebben vaak een negatieve invloed op de kwaliteit van leven van een patiënt. Daarbij heeft het ook grote invloed op het hele gezin en voornamelijk de ouders.

Doel

De EQ-5D is een generieke vragenlijst die ingezet kan worden om de kwaliteit van leven te meten. Met de enquête wil ik onderzoeken, of het meetinstrument EQ-5D een goed beeld kan geven over kwaliteit van leven van de ouders.

Respondenten

Voor dit onderzoek ben ik op zoeker naar ouders/verzorgers (vaders, verzorgers, moeders en verzorgsters) van een kind tot en met 11 jaar met een huidaandoening met chronische jeukklachten, zoals psoriasis.

Het invullen van de enquête en aanvullende vragen zal ongeveer 20 minuten duren. Het onderzoek is geheel anoniem. De enquête zal op 16 februari worden gesloten.

Alvast bedankt voor uw tijd!

De link naar de eerste enquête: klik hier.

De link naar de aanvullende enquête: klik hier

Als Psoriasispatiënten Nederland vinden wij het belangrijk dat patiënten betrokken zijn bij zorg, beleid en onderzoek en dat deze kennis ook weer bij patiënten terug komt. Voor meer informatie over patiënten participatie en onderzoek, of over dit onderzoek  kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Update 7 februari: tweede link voor aanvullende vragen toegevoegd. Einddatum voor enquête verlengd tot 16 februari.

 

Afdrukken E-mailadres