fbpx

Gezocht deelnemers vragenlijst psoriasis en corona

Onlangs is er een online vragenlijst ontwikkeld over psoriasis en corona. De vragenlijst is bedoeld voor mensen met psoriasis en gaat over de zorg en hun zorgen over corona. Het invullen neemt ongeveer tien minuten van uw tijd in beslag. Uw ervaringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe initiatieven om de zorg te verbeteren, bijvoorbeeld als er een tweede golf zou komen.

De enquête bevat vragen over de impact van corona op het leven en de zorg voor mensen met een aandoening zoals psoriasis. Wat gaat goed? Wat kan beter? De vragenlijst is tot stand gekomen met medewerking van patiëntpartners van Psoriasispatiënten Nederland, dermatoloog Ronald Frank, huisarts Danique Passage en farmaceutisch bedrijf Leo-Pharma. Direct naar de vragenlijst, klik op psoriasisencorona.nl en doe mee!

Huisarts Danique Passage: ‘In heel Nederland kwam veel reguliere zorg en dus ook de zorg voor patiënten met psoriasis plots tot stilstand, afspraken werden uitgesteld en bepaalde behandelingen aangepast of tijdelijk gestopt. Met deze vragenlijst willen we graag inzicht krijgen in de ervaringen van de patiënt, regionale verschillen in de aanpak en praktische zaken zoals omgaan met e-health en beeldbellen. Van de uitkomsten kunnen we leren en zo de communicatie en zorg voor deze patiënten verbeteren.’

Via de website psoriasisencorona.nl is de vragenlijst toegankelijk en binnen 10 minuten anoniem in te vullen. Het is mogelijk voor psoriasispatiënten om tot en met eind september 2020 mee te doen. De resultaten zullen vanaf 29 oktober, Wereld Psoriasis Dag, bekend worden gemaakt, oa. op onze website. Klik op de link naar deze vragenlijst en meer informatie.

Met de komst van corona in Nederland zijn er veel vragen binnen gekomen via de website van Psoriasispatiënten Nederland en de psoriasis infolijn bij onze voorlichter. Ilse van Ee, coördinator patiëntenparticipatie: “Patiënten hebben veel vragen over het gebruik van hun medicatie en de kans dat een coronabesmetting een mogelijk ernstiger verloop heeft. Het is belangrijk dat mensen niet uit zichzelf stoppen of hun medicatie aanpassen, maar dat doen in overleg met hun behandelend arts. Het maken van een afspraak was niet altijd even makkelijk. Met inzichten uit deze peiling krijgen we aanknopingspunten om de zorg te verbeteren.’’ Een aantal van deze vragen zijn beantwoord door Professor Dr Ph. I. Spuls, klik hier voor deze video's.

Het onderzoek is inmiddels afgesloten.

 

Noot van de afdeling Patiëntenparticipatie en onderzoek

De komst van het coronavirus heeft op veel mensen impact gehad. Zowel op mensen die besmet zijn geraakt met het virus maar ook op anderen. De lockdown heeft bijna iedereen in Nederland geraakt. Doordat veel zorg naar coronapatiënten ging, was er minder ruimte voor zorg van andere aandoeningen. Onderzoek naar de effecten hiervan voor mensen met psoriasis is belangrijk. Daarom werkten we graag mee aan dit onderzoek om de effecten in kaart te brengen. Ook om zo inzichten te krijgen die we kunnen inzetten voor betere zorg voor psoriasispatiënten in de toekomst. Drie patiëntpartners hebben actief meegeholpen bij de totstandkoming van de vragenlijst en zullen zich inzetten om de opgedane kennis beschikbaar te maken voor patiënten. Voor meer informatie over deze participatie of dit onderzoek kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

LEO Pharma zet zich in om mensen te helpen bij het verkrijgen van een gezonde huid. LEO Pharma is een onafhankelijke, op onderzoek gebaseerde farmaceutische onderneming. Het bedrijf is opgericht in 1908 en ontwikkelt, produceert en verkoopt medicijnen voor patiënten met dermatologische en trombotische aandoeningen in meer dan 100 landen wereldwijd. LEO Pharma heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken en is volledig in handen van de LEO Stichting. Meer informatie over LEO Pharma kunt u vinden op http://www.leo-pharma.nl.

©LEO AUG 2020 MAT-37799 All LEO trademarks mentioned belong to the LEO group

Afdrukken E-mailadres