fbpx

Enstilar® weer vergoed

Enstilar® is een spray-schuim voor de behandeling van psoriasis vulgaris bij volwassenen. Het middel bevat calcipotriol (een stof die is afgeleid van vitamine D) en betamethason (een corticosteroïd). De ervaring van zowel dermatologen als patiënten is dat de spray-schuim vaak een beter resultaat oplevert dan de zalf waarin dezelfde werkzame stoffen zijn verwerkt.

Toch had zorgverzekeraar VGZ, waaronder ook andere zorgverzekeraars vallen, besloten om de spray-schuim niet meer te vergoeden (zie Enstilar foam niet altijd vergoed). Dit tot grote onvrede van artsen, patiënten en Psoriasispatiënten Nederland. Uiteindelijk is het gekomen tot een rechtszaak, en die is gewonnen door de farmaceut, LEO Pharma. De uitspraak heeft tot gevolg dat de spray-schuim nu weer gewoon vergoed wordt als deze is voorgeschreven door een dermatoloog. Alle herhaalrecepturen door de huisarts worden vervolgens ook vergoed. Goed nieuws!

Meer over de aangepaste vergoeding voor Enstilar is te vinden hier op de website van Leo Pharma zelf. 

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube