fbpx

Als ik met psoriasis kan leven kan jij dat dan ook?

Campagne NVDV Wereld Psoriasis Dag 2020

Op 29 oktober 2020 is de Wereld Psoriasis Dag. Om aandacht te vragen voor deze huidaandoening is de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie in 2016 een initiatief gestart: Omarm Psoriasis. Sindsdien lanceren ze jaarlijks een campagne.Lisanne photo 2020 10 19 11 42 42De campagne van dit jaar is: Als ik met psoriasis kan leven, kan jij dat dan ook? Als Psoriasispatiënten Nederland ondersteunen wij deze psoriasiscampagne. Deze bewustwordingscampagne richt zich op het informeren over het brede scala aan behandelingsmogelijkheden voor psoriasis, en betere acceptatie en het ondersteunen van patiënten alsmede hun omgeving.

Er bestaan nog veel misverstanden en vooroordelen over psoriasis. Veel mensen denken dat het besmettelijk is. Onzin. Hoe hard je ook je best doet, het springt heus niet over. Psoriasis komt door een verstoring van het immuunsysteem en ontstaat van binnenuit. Het heeft ook helemaal niets te maken met slechte hygiëne. Kortom: er is werk aan de winkel. Deze vooroordelen moeten de wereld uit.

Ook willen we patiënten informeren dat psoriasis in de meeste gevallen goed te behandelen is. Tegenwoordig zijn er veel verschillende behandelingen voor psoriasis beschikbaar: van zalftherapie tot injecties, en van lichttherapie tot tabletten. Iedere patiënt met psoriasis heeft zijn eigen voorkeuren en elke behandeling zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is ‘samen beslissen’ met de arts erg nuttig om samen te komen tot de meest geschikte behandeling. Ook als het gaat om de psychische impact van psoriasis willen we mensen met psoriasis stimuleren om hierover het gesprek aan te gaan met de arts.

Joycebuikroy

De campagne is rond de Wereld Psoriasis Dag op 29 oktober 2020 georganiseerd. Geraldine Kemper, Nederlandse televisiepresentatrice en influencer, is het gezicht van de campagne. Ook patiënten met psoriasis dragen enthousiast deze boodschap uit op verschillende manieren op social media.
Voor meer informatie over deze campagne: www.omarmpsoriasis.nl.

Afdrukken E-mailadres