fbpx

Bezoek aan VWS

Op donderdag 17 januari 2019 heeft een delegatie van het bestuur van Psoriasispatiënten Nederland, Jos en Jim, aangevuld met Vic en Marina een gesprek gevoerd met beleidsmedewerkers van VWS.
Dit was een positief en geanimeerd gesprek, waarin beide partijen de problemen rondom Psorinovo besproken en geanalyseerd hebben.


Er was veel begrip voor de ontstane situatie met de verkrijgbaarheid van Psorinovo en het gedoe met de zorgverzekeringen.
Het VWS staat absoluut achter magistrale bereidingen, maar die mogen alleen voor eigen patiënten gemaakt worden en niet doorgeleverd worden aan andere apotheken als er al een geregistreerd middel op de markt is. Er zou een wetswijziging nodig zijn om het doorleveren wel mogelijk te maken, maar dat is allesbehalve een optie om dat op kort termijn te kunnen realiseren. 

Psorinovo kan en mag dus wel direct door Infinity Pharma aan de patiënt geleverd worden. Om te zorgen voor een goede afhandeling door de zorgverzekeraars is het van belang dat er contracten komen tussen Infinity en bepaalde zorgverzekeraars die dat nu bij sommige zorgpolissen vereisen. Het VWS heeft regelmatig overleg met de zorgverzekeraars. Onze gesprekspartners van VWS hebben toegezegd dat zij tijdens dit overleg aandacht zullen vragen voor de vergoeding van Psorinovo vanuit de Basisverzekering.

Wij zullen contact blijven houden met het VWS omtrent de voortgang. Ondertussen gaan we ook weer in gesprek met Infinity Pharma over die zorgcontracten bij een aantal zorgverzekeraars. Van dit laatste kunnen we mededelen dat ook Infinity Pharma hier hard aan werkt en voortgang maakt. 

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube