Skip to main content

Aloë Vera getest

GETEST
Voor dit nummer testten een redacteur van psoriasis en drie patiëntpartners van Psoriasispatiënten Nederland (PN) de aloë vera-bladeren van Dr. Green, waarvan je zelf gel moet maken.

NATUURLIJK MOOIER – 3,5 sterren
Afgelopen weken heb ik de aloë vera-gel van Dr. Green gebruikt op een grote, rode en beetje schilferige psoriasisplek op mijn onderbeen. Als redacteuren van psoriasis worden wij regelmatig uitgenodigd om nieuwe producten uit te proberen. De aloë vera-gel van Dr. Green sprak mij aan omdat die gepresenteerd wordt als ‘verzorging op de meest natuurlijke manier’, en daar geef ik altijd de voorkeur aan.

Per post ontving ik een pakket met grote, dikke aloë vera-bladeren. Aloë vera lijkt een beetje op een cactus, glad en vettig. Dankzij een superheldere uitleg, zowel op schrift als via video’s (heel handig te scannen op het meegeleverde informatiemateriaal), heb ik de gel uit de bladeren ‘gelepeld’ en opgevangen in een potje dat ik in de koelkast bewaarde. Je kunt ook stukjes van het blad afknippen en dan de gel rechtstreeks op de huid smeren.

De eerste twee dagen dat ik de gel gebruikte, ‘voelde’ ik de plek de hele tijd. Niet jeukend of irriterend maar ik voelde hem wel. Waarschijnlijk was het een reactie van mijn huid. Misschien had ik er in mijn enthousiasme te veel gel opgesmeerd. Ik heb het daarna met een watje opgedept en na twee dagen was dat gevoel weg.

Na ruim twee weken smeren ziet de psoriasisplek er gladder en bleker uit, ‘natuurlijk mooier’. De plek is niet weg, maar het is zeker de moeite waard om het nog eens te proberen. Meer informatie is te vinden op www.drgreen.nl.

Liesbeth Rutjes

RUSTIGER - 4 sterren
Na een oproep om aloë vera-gel van Dr. Green te testen, reageerde ik meteen. Ik was altijd al nieuwsgierig naar het effect van aloë vera op psoriasis.

In een doos ontving ik twee grote stevige aloë vera-bladeren. Prachtig en indrukwekkend om te zien. Wel een beetje oppassen met de stekels aan de zijkanten. Daarnaast een folder met een duidelijke uitleg. Maar ik keek ook nog even op de website voor extra informatie.

Er zijn verschillende manieren waarop je aloë vera kunt gebruiken. Je kunt onder andere de gel uitlepelen, vloeibaar maken met een staafmixer, zelfs tijdelijk invriezen. Maar ik besloot een stuk van het blad af te snijden, dit daarna open te snijden en licht te knijpen totdat de gel vrijkwam.

Ik gebruikte de gel één à twee keer per dag voor met name de onderbenen, daar heb ik de meeste plekken. Het heeft een verkoelend effect, ik merk dat de jeuk vermindert. De gel heeft ook een prettige lichte geur, die doet denken aan de zomer en de zon.

De bladeren bewaarde ik in de koelkast, waar ze acht weken houdbaar zijn.

Ik ben nu niet psoriasisvrij, maar mijn huid oogt en voelt wel rustiger. Ik ben benieuwd naar het effect bij gebruik op langere termijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Bo Nannekhan

MINDER PLEKKEN - 4 sterren
Vanuit Psoriasispatiënten Nederland werd mij gevraagd of ik interesse had in het testen van aloë vera-gel van Dr. Green. Dit leek mij een leuke uitdaging. Wie weet wat het me zou brengen. 

Per post kreeg ik een mooi pakket met twee aloë vera-bladeren toegestuurd. Hierbij ook een duidelijke handleiding, een mooi potje om de gel mee op te vangen en zakjes om de bladeren in stukjes mee in de koelkast te bewaren. Verder een kaartje waarop stond dat ze mij veel succes en plezier wensten met het uitproberen en met wie ik contact kon opnemen als ik vragen had.

Toen ik het eerste blad had verwerkt, was de gel wel wat dun geworden, meer een vloeistof. Maar dat geeft niet, want dat is ook smeerbaar. Als tip had ik gekregen om tweemaal daags mijn psoriasisplekken in te smeren en te kijken wat het met mijn plekken en huid zou doen.

In de eerste week leek er niet veel te gebeuren. Maar na een week smeren begonnen mijn lichtere plekken weg te trekken. De grotere, intensere plekken werden minder schilferig en minder trekkerig (zo kan het bij mij voelen als plekken wat dikker zijn). Inmiddels zijn veel van de psoriasisplekken qua intensiteit verminderd en is mijn huid soepeler dan voor het gebruik van de aloë vera.

Marjolein van Ee

MINDER JEUK – 4 sterren
Het mooie van het smeren met de gel van aloë vera is dat het om een natuurlijk, plantaardig product gaat. De gel is wel wat vettig, maar werkt! De jeuk verminderde en ook de droge plekken namen af. Ikzelf ben een wat lakse smeerder, maar mijn vrouw hielp me dagelijks herinneren en smeerde de plekken in waar ik niet bij kon, op de onderrug bijvoorbeeld. Vooral de vermindering van de jeuk was heerlijk. Minder jeuk dus ook minder krabben.

Er ligt nog een stengel op me te wachten, dus gaat het proces voorlopig verder. Het is echt een vondst. Omdat ik minder jeuk heb en minder krab, verspreid ik ook niet zoveel korstjes meer op plaatsen waar mijn huisgenoten ook komen. De drie vrouwen in huis stimuleren mij dan ook steeds om te smeren met de gel.

Helemaal verdwijnen zal de psoriasis niet en als ik vergeet te smeren, komt het ook gewoon weer terug. Maar ik heb goede hoop.

Arjen Boswijk

 

 Verkrijgbaarheid
Dr. Green kampt tijdelijk met leveringsproblemen. Maar aloë vera-planten zijn ook bij tuincentra verkrijgbaar. U kunt de bladeren er dan zelf afhalen. Kies wel voor de soort Barbadensis Miller, en liefst voor een biologische (onbespoten) variant. 
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube