Oproep voor jongeren

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Of ken jij iemand tussen de 12 en 18 jaar met een zichtbare aandoening? Dan is het Sophia Kinderziekenhuis op zoek naar jou! Voor een onderzoek naar Face IT voor jongeren, een online psychologisch programma, zoeken zij jongeren met een zichtbare aandoening die Face IT voor jongeren willen testen. In de toekomst kan Face IT voor jongeren dan mogelijk ingezet worden om jongeren, die stress ervaren door hun uiterlijk, te helpen. 

Face IT voor jongeren: onderzoek naar een online programma voor jongeren met een zichtbare aandoening.

In het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis wordt onderzoek gedaan naar het online programma 'Face IT voor jongeren'. Om dit programma zo goed mogelijk te testen, vragen we de hulp van alle jongeren tussen 12 en 18 jaar oud.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Telegraaf Special Psoriasis

Op woensdag 11 september had de Telegraaf een extra bijlage over psoriasis. Hierin ook bijdrages van vrijwilligers van de Psoriasispatiënten Nederland. Samen maken we ons sterk voor mensen met psoriasis en artritis psoriatica. Nog steeds belangrijk omdat heel veel mensen niet weten wat psoriasis is, of wat het betekent om psoriasis of artritis psoriatica te hebben. Hoe mooi is het dat deze kanjers hun patiëntenverhaal over psoriasis willen delen. Zo krijgen we meer begrip voor mensen met psoriasis.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Jeannette met artikel in de seniorenwijzer

Van seniorenwijzer kregen wij de aanvraag voor het aanleveren van informatie over psoriasis. Informatie die we vergezeld mochten laten gaan van een foto. Gericht op potentiële nieuwe patiënten is gekozen voor het thema: "Psoriasis, hoe ga ik ermee om". De uitleg van wat psoriasis is, is vergezeld van een interview met foto van Jeannette, één van onze patiëntpartners. Hartelijke dank daarvoor Jeannette.

Kijk hier op seniorenwijzer.eu voor de publicatie.

 

Afdrukken E-mailadres

Gezocht Model voor Fotoshoot Psoriasis

Het hebben van een zichtbare aandoening zoals psoriasis is voor heel veel mensen erg ingrijpend. Het is er gewoon altijd. Maar zo gewoon is dat niet als we nog steeds plekken verstoppen onder kleding of make-up. En helemaal niet nodig. Ook met deze plekken ben je mooi. Mooi als mens. Mooi, zoals iedereen er mag zijn. En mooi om gezien te worden.

Met die gedachte is er de wens ontstaan om mensen met psoriasis te fotograferen en te laten zien.

Zodat we de hele wereld kunnen laten zien, dat je mooi bent met psoriasis, dat psoriasis geen ziekte is om je voor te schamen. En dat je ook bij patiënten met psoriasis de mens kunt zien. En dat willen we dan ook met deze foto’s doen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres