fbpx

Dorine

"Als ik een hand door mijn haar haal, is het net alsof het sneeuwt, zelfs in de zomer."

Dorine, heeft 8 jaar psoriasis

Door mijn psoriasis kan ik nooit zonder na te denken zwarte of donkere kleding dragen. Voor de grap leg ik het wel eens als volgt uit: als ik een hand door mijn haar haal, is het net alsof het sneeuwt, zelfs in de zomer. Op donkere kleding is die witte sneeuw (oftewel de witte schilfers die van mijn hoofdhuid vallen) extra zichtbaar.

Op mijn 17e, toen psoriasis bij mij werd gediagnosticeerd, was ik heel erg onzeker over de plekjes op mijn lichaam – ik was bang dat mensen in mijn omgeving het lelijk en vies vonden. Zeker op die leeftijd ben je daar veel mee bezig. Nu, 8 jaar later, ben ik die onzekerheid voorbij en probeer ik er vooral alles aan te doen om mijn psoriasis stabiel te houden. Het liefst met zo min mogelijk medicijnen.

Aangezien ik in mijn beroep gewend ben om onderzoek te doen en artikelen te lezen, zie ik de zoektocht naar welke voeding mijn psoriasis zou verergeren of verminderen ook zo: stiekem ook wel een interessante en uitdagende zoektocht! Psoriasis betekent voor mij het hebben van bijzondere plekjes op mijn lichaam en mijn hoofdhuid, waarvoor ik zoveel mogelijk manieren probeer te vinden om die plekken onder controle te houden. Het betekent ook dat ik sinds een lange tijd geen vlees meer eet en minder zuivel eet. Sinds kort heb ik een nieuwe uitdaging: kijken wat stoppen met alcohol met mijn psoriasis doet.

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube