Skip to main content

Karina

In mijn relatie werd mijn huid gezien als vies, dat was heel zwaar.

Karina 56 jaar heeft psoriasis

Vanaf mijn 12e heb ik psoriasis in combinatie met hidradenitis. Tijdens mijn zwangerschappen had ik een gave huid, maar na mijn laatste zwangerschap explodeerde mijn huid. Ik zat van mijn kruin tot en met mijn tenen onder de psoriasis.
Zelfs het verschonen van de luiers van mijn kinderen ging niet omdat mijn huid strak gespannen.. Mijn huid was gebarsten waardoor vocht naar buiten kwam. Zelfs klusjes met water lukte niet meer met mijn handen die open lagen. Overal waar ik kwam, lagen de schilfers om mijn heen. Mijn haren kammen was pijnlijk, door alle schilfers die loskwamen. Mijn huid werd gezien als vies, dat was heel zwaar in mijn relatie, maar daardoor vond ik ook de kracht om voor mezelf te kiezen.

Uiteindelijk werd ik doorgestuurd naar het AMC, waar ik na een zoektocht een goede behandeling heb gevonden, een biological. Mijn huid werd schoon op soms een paar plekjes, zoals op mijn hoofdhuid die hardnekkig waren. Inmiddels injecteer mij 1x in de 14 dagen op momenten dat het opvlamt 1x in de 10 dagen. Mijn huid is schoon dat is zo’n fijn gevoel, niet meer opgesloten in een harnas op je huid. En al heb ik de laatste jaren wel geregeld last van de bijwerkingen, zoals lage weerstand, is dat voor mij nog geen afweging om te stoppen met een biological, mijn huid schoon is mij veel waard!

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube