fbpx

Petra

Vroeger bedekte ik zo goed als ik kon al mijn plekken. Ik schaamde me heel erg. 

Petra heeft 15 jaar psoriasis. 

De impact van Psoriasis op mijn leven: Vroeger bedekte ik zo goed als ik kon al mijn plekken, ik schaamde me heel erg. Tegenwoordig schaam ik mij een heel stuk minder erg en loop ik ook gewoon met een jurkje of korte broek aan. Waarom zou ik mezelf pijnigen met lange mouwen of lange broeken op een warme dag om mijn plekken te verbergen voor anderen.

Psoriasis betekent voor mij: Elke dag mezelf opnieuw insmeren met lotion of zalf en hopen dat het weer meevalt en mijn huid niet open springt. Tegenwoordig heel veel doen, al moet ik wel uitkijken als het weer veranderd, want dan kan het zomaar zijn dat mijn huid zo droog is dat ik op moet passen dat deze niet open barst en ik veel pijn of een ontsteking krijg.

Ik en mijn psoriasis zijn met elkaar verbonden. Mijn psoriasis gaat niet zomaar weg, dus ik heb mezelf moeten accepteren hoe ik ben en er mee leren omgaan.

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube