fbpx

Keuzehulpen bij psoriasis

Om u op weg te helpen bij de behandelingen tegen psoriasis zijn er verschillende hulpmiddelen ontwikkeld. Er is een keuzehulp ontwikkeld die u kan helpen in het maken van een keuze voor een zorginstelling die voor u de juiste kan zijn, de andere keuzehulp gaat specifiek in op de behandelingen die er voorhanden zijn. Ook zijn er keuzekaarten voor Samen Beslissen bij systemische behandelingen en biologicals.

Klik op één van onderstaande hoofdstukken.

 • Keuzehulp zorginstelling

  Hulp nodig bij kiezen van een zorginstelling?

  Hebt u psoriasis en hulp nodig bij het kiezen van een zorginstelling die voldoet aan uw wensen? Maak dan gebruik van de keuzehulp Psoriasis. Deze is gemaakt door Patiëntenfederatie Nederland en Psoriasispatiënten Nederland. Bij het kiezen van een zorginstelling spelen verschillende factoren mee die voor iedereen verschillend zijn. Op basis van door u opgegeven belangrijke punten, geeft de keuzehulp een goed advies van drie zorginstellingen. Daarnaast kunt u ook andere zorginstellingen vergelijken.

  Voor de keuzehulp wordt informatie vergaard uit verschillende bronnen:

  1. Ziekenhuizen en klinieken leveren eens per jaar informatie aan bij Zorginstituut Nederland voor de Openbare Database. De keuzehulp haalt informatie uit deze database. Staan er geen gegevens bij een zorginstelling of kunt u deze niet vinden in de keuzehulp? Dan heeft deze zorginstelling geen (volledige) gegevens aangeleverd. Mogelijk kunt u er toch terecht voor een goede behandeling.

  2. Wachttijden van Mediquest. Deze worden maandelijks bijgewerkt.

  3. Waarderingen van patiënten op zorgkaartnederland.nl over ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Deze worden dagelijks bijgewerkt.

   

  Klik hier voor de keuzehulp.

  wegwijzer

 • Keuzehulp systemische behandeling

  Heeft u hulp nodig bij de keuze van uw behandeling?

  PATIENT+ heeft in nauwe afstemming met specialisten van o.a. Amsterdam UMC locatie AMC, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en Psoriasispatiënten Nederland een innovatieve keuzehulp ontwikkeld. De keuzehulp Psoriasis is bedoeld voor mensen die moeten kiezen voor een behandeling met pillen of injecties.

  Kies hier om de keuzehulp behandelingen te starten.

   

 • Keuzehulpen psoriasis

  Er zijn een tweetal keuzehulpen voor de behandeling van psoriasis. Deze zijn te vinden op thuisarts.nl, waarbij nog aangeven staat dat psoriasis een huidziekte is, die het gevolg is van een chronisch probleem met ons immuunsysteem.

  De keuzehulp voor matige tot ernstige psoriasis gerelateerd aan systemische medicatie (pillen) kunt u hier vinden.

  De keuzehulp voor matige tot ernstige psoriasis gerelateerd aan biologicals kunt u hier vinden.

  De vroegere consultkaart bestaat niet meer, maar die functie is overgenomen door de keuzekaarten. Helaas zijn deze keuzekaarten niet meer up to date.

  U vindt het overzicht van alle momenteel te leveren biologicals op de link Biologicals en Biosimilars.
  En voor de systemische medicijnen, de pillen, vindt u het overzicht op de link Systemische Medicijnen.

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube