fbpx

Keuzehulpen bij psoriasis

Om u op weg te helpen zijn er twee verschillende keuzehulpen ontwikkeld. De ene keuzehulp gaat over het helpen in het maken van een keuze voor een zorginstelling die voor u de juiste kan zijn, de andere keuzehulp gaat specifiek in op de behandelingen die er voorhanden zijn. 

Klik op één van onderstaande hoofdstukken.

 • Keuzehulp zorginstelling

  Hulp nodig bij kiezen van een zorginstelling?

  Hebt u psoriasis en hulp nodig bij het kiezen van een zorginstelling die voldoet aan uw wensen? Maak dan gebruik van de keuzehulp Psoriasis. Deze is gemaakt door Patiëntenfederatie Nederland en Psoriasispatiënten Nederland. Bij het kiezen van een zorginstelling spelen verschillende factoren mee die voor iedereen verschillend zijn. Op basis van door u opgegeven belangrijke punten, geeft de keuzehulp een goed advies van drie zorginstellingen. Daarnaast kunt u ook andere zorginstellingen vergelijken.

  Voor de keuzehulp wordt informatie vergaard uit verschillende bronnen:

  1. Ziekenhuizen en klinieken leveren eens per jaar informatie aan bij Zorginstituut Nederland voor de Openbare Database. De keuzehulp haalt informatie uit deze database. Staan er geen gegevens bij een zorginstelling of kunt u deze niet vinden in de keuzehulp? Dan heeft deze zorginstelling geen (volledige) gegevens aangeleverd. Mogelijk kunt u er toch terecht voor een goede behandeling.

  2. Wachttijden van Mediquest. Deze worden maandelijks bijgewerkt.

  3. Waarderingen van patiënten op zorgkaartnederland.nl over ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Deze worden dagelijks bijgewerkt.

   

  Klik hier voor de keuzehulp.

  wegwijzer

 • Keuzehulp systemische behandeling

  Heeft u hulp nodig bij de keuze van uw behandeling?

  PATIENT+ heeft in nauwe afstemming met specialisten van o.a. Amsterdam UMC locatie AMC, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en Psoriasispatiënten Nederland een innovatieve keuzehulp ontwikkeld. De keuzehulp Psoriasis is bedoeld voor mensen die moeten kiezen voor een behandeling met pillen of injecties.

  Kies hier om de keuzehulp behandelingen te starten.

   

 • Decision aid for systemic treatments

  There are several different treatments for psoriasis. In this decision aid you will receive information about the harms and benefits of two types of treatments: pills and injections. These treatments are available for people who do not respond to ointments or light therapy. They are also an option if your doctor thinks that ointments or light therapy might not work for you.

  This decision aid helps you think about what is important to you. This way you can prepare for the conversation with your doctor and together you can choose the treatment that suits you best.

  You can start the decision aid by clicking here

 • Consultkaarten

  consultkaartEen Consultkaart is een beknopte keuzehulp voor patiënten en artsen om samen te gebruiken. Een Consultkaart helpt bij het gesprek in de spreekkamer. Een hulpmiddel voor artsen en patiënten die graag samen beslissen. Op een A4 is relevante informatie betreffende een stap in de behandeling overzichtelijk weergegeven. Hierdoor kan een arts alle beschikbare opties met de patiënt bespreken. En samen bespreken welke wel of niet voor de patiënt geschikt zijn.
  Hieronder een filmpje met arts Darryl Tio en de reacties van een aantal patiënten op de consultkaart. 

  De informatie op de consultkaart is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op evidence-based richtlijnen. Op welke informatie deze is gebaseerd, vindt u in het achtergrond document. Consultkaarten worden ontwikkeld door het kennisinstituut van de Federatie Medische Specialisten in samenwerking met de beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging van Dermatologen en Venereologen (NVDV) en patiënten (Psoriasispatiënten Nederland heeft meegewerkt met patiënt-partners aan de consultkaart).

  U kunt op de consultkaart aantekeningen maken en mee naar huis nemen. Zo kunt u ook uw vragen noteren om bij een volgende afspraak met uw dermatoloog te bespreken. Hieronder is een video over het gebruik van de consultkaart. Klik hier voor een uitleg van Psoriasispatiënten Nederland (link volgt) over het gebruik van de consultkaart:

  Er zijn inmiddels 2 consultkaarten beschikbaar voor psoriasis: een consultkaart voor systemische medicatie en een consultkaart beschikbaar voor Apremilast en biologicals.

  Patiëntenuitleg Consultkaart

   Consultkaart achterzijde

   

  Deze pagina is hier ook te downloaden om b.v. te printen

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube