fbpx
images/Banners_hoofdart./Banner_thema.png

THEMA

Op deze pagina vindt u de verschillende thema's die gedurende het jaar, per kwartaal, aan de orde zijn in de vereniging. U vindt diezelfde thema's terug in ons magazine Psoriasis.

Veerkracht

Wat is "Veerkracht"? Volgens Van Dale is de betekenis van veerkracht: “kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen”. Maar hoe doe je dat dan, hoe leer je omgaan met je psoriasis? Veel mensen met psoriasis weten uit ervaring dat stress de aandoening kan verergeren. Belangrijk dus om goed met stress te leren omgaan en de nodige veerkracht te ontwikkelen.

Meer lezen over dit onderwerp:

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Van alle leeftijden

Sommige ziekten treffen alleen kinderen, andere zijn voorbehouden aan ouderen. En dan zijn er nog die geen onderscheid maken tussen jong en oud zoals psoriasis. Psoriasis houdt zich niet aan leeftiiden.  Psoriasis is van alle leeftijden Al zijn er wel twee leeftijdscategorieën waarin er meer kans is om de aandoening te krijgen: 15-25 jaar (de grootste piek) en 55-60 jaar.

Maar omdat het een erfelijke ziekte betreft, die zich onder invloed van uitlokkende factoren openbaart, kan het op elke leeftijd ontstaan. In ons ledenmagazine lees je er alles over.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Licht

Mensen met psoriasis denken bij het woordje ‘licht’ waarschijnlijk aan zonlicht, omdat onze psoriasishuid daar zo enorm van kan opknappen. Vanwege dit positieve effect is men jaren geleden al begonnen met het nabootsen van de zon, wat resulteerde in de lichttherapie.

Meer lezen over dit onderwerp kan via onderstaande mogelijkheden:

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Tussen de oren

Het 1e thema van 2021 heeft als onderwerp "Tussen de oren". Hoewel psoriasis een inflammatoire aandoening is die zich uit op de huid of in de gewrichten, heeft de aandoening voor veel mensen een grote impact op de kwaliteit van leven. Hoe ga je om met deze aandoening? En wat als je door psoriasis psychologische klachten gaat ervaren? Hoe zorg je er voor dat je je aandoening kunt accepteren? Kan een goede leefstijl invloed hebben op de psoriasis?

Meer lezen over dit onderwerp kan via onderstaande mogelijkheden:

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube