Skip to main content

Sprekers webinars 2022 en 2023

De sprekers op de webinars 4, 5 en 6 van 2022 staan hieronder. Deze webinars gaan nog uitgezonden worden, meer informatie op de programma pagina.

Webinar 6 Over Samen beslissen

Douwe VellingaDrs. Douwe Vellinga is dermatoloog in het Alrijne ziekenhuis te Leiden.

Tijdens het webinar zal hij uitleg geven over de tool/hulpmiddel Psoriasis en Welzijn waarbij hij bij de ontwikkeling betrokken was. Ook zal hij vertellen waarom het voor de dermatoloog belangrijk is om te weten hoe he gaat met de “kwaliteit van leven”. Ben je ook benieuwd geworden? Kijk dan vooral naar dit informatieve webinar.

 

Sanea 0 114crArts in opleiding Sanea Smit kan vanuit twee kanten kijken naar psoriasis en samen beslissen, zij heeft namelijk zelf psoriasis, zie ook onze fotoshoot 2019.

Sanea is ervaringsdeskundige en tevens studeert zij geneeskunde. Sanea zal vertellen over haar ervaringen met haar psoriasisbehandelingen.

Ook zal ze vertellen wat “samen beslissen“ voor haar betekent en hoe zij dat inbrengt. Sanea kan het allemaal duidelijk en informatief uitleggen!

  

Arwen PieterseDr. Arwen Pieterse is cognitief psycholoog en communicatie onderzoeker bij de Universiteit Leiden en het Leids Universitair medisch centrum.

Tijdens dit webinar zal Arwen uitleg geven over “samen beslissen” met je behandelend arts over jouw behandeling. En waarom is dat eigenlijk belangrijk? Ook de term “eigen regie” horen we tegenwoordig vaak. Maar is dat altijd goed? Arwen legt het uit tijdens dit informatieve webinar.

 

 

Webinar 5 Over richtlijnen en patiëntenparticipatie

129E5109 54E6 4CA2 AA49 0BB1A08DD3A5Op 17 januari zal dermatoloog i.o. Gayle van der Kraaij komen vertellen over behandelrichtlijnen bij psoriasis. Gayle is werkzaam in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Gayle is ook actief betrokken bij de ontwikkeling van keuzehulp voor psoriasisbehandelingen. Wat dat allemaal inhoudt en wat het voor mensen die psoriasis hebben kan ondersteunen, legt ze tijdens het webinar ook uit.
Leuk om te vermelden is dat Gayle vorig jaar 10 oktober gepromoveerd is en dat ze nu dus arts is. 

 

 

Ilse

 

Ilse van Ee is coördinator patiëntenparticipatie bij de PN en weet als geen ander hoe belangrijk het patiëntenverhaal is bij de ontwikkeling van behandelrichtlijnen. Ilse zorgt er al jarenlang voor dat het patiëntenperspectief ingebracht wordt, niet alleen bij richtlijnen maar ook bij wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels heeft Ilse al heel wat patiëntpartners/ervaringsdeskundigen weten te enthousiasmeren om hun inbreng te geven. Ze komt hier tijdens het webinar van 17 januari graag over vertellen.

 

 

Marjolein van Ee

 

Marjolein van Ee (geen familie van Ilse) is in het dagelijks leven werkzaam in het onderwijs.

Hoe gaat zij met haar psoriasis om en hoe gaat dat in combinatie met haar werk?

Ook zal Marjolein vertellen hoe haar zoektocht naar een goed werkende psoriasisbehandeling is verlopen.

 

 

 

 

Webinar 4

Henk Duinkerken
Steeds meer onderzoeken leggen relaties tussen microbioom (darmflora), gezondheid en chronische aandoeningen. 
Henk Duinkerken, verbonden aan het Microbioomcentre, komt uitleg geven over de werking van het microbioom en hoe deze een rol kan spelen bij onder andere psoriasis.
Ook benieuwd geworden naar het verhaal van Henk over het belang van het microbioom, kijk dan naar het webinar over leefstijl, voeding en invloed van de darmen op dinsdag 11 oktober 19.30.

 

Thomas van Doorn
Your Health Concept komt uitleg geven over hoe er anders gekeken kan worden naar gezondheidsklachten en de oorzaak hiervan. Niet het bestrijden van symptomen en klachten, maar juist de oorzaak en herstel zijn belangrijk.Ook benieuwd geworden naar de uitleg van Thomas, laat je inspireren en kijk ook naar het webinar over leefstijl, voeding en de invloed van de darmen op dinsdag 11 oktober.

 

 

Xandra van der Vegt
Zij is ervaringsdeskundige en heeft een hele zoektocht gemaakt naar het aanpassen van haar leefstijl.

Die liep langs Chinese kruidenthee, een ayurvedische levensstijl en vervolgens via een orthomoleculair diëtist naar het paleodieet, het voedselpatroon van de oermens. "Ik heb heerlijke dingen ontdekt. We hebben nog nooit zo lekker gegeten." Een half jaar later waren de darmklachten de wereld uit. En o, wat een geluk, de huidklachten werden allengs ook minder.

 

 

Webinar 5
Ilse van Ee, Patiëntparticipatie Psoriasispatiënten Nederland en ervaringsdeskundige.

Marjolein van Ee, patiëntpartner en ervaringsdeskundige.

Gayle van der Kraaij, dermatoloog in opleiding.

Webinar 6
Arwen Pieterse, psycholoog en ervaringsdeskundige.

Douwe Vellinga, dermatoloog.

Sanea Smits, arts in opleiding en ervaringsdeskundige.

 

De sprekers op webinars 1, 2 en 3 van 2022 staan hieronder. U kunt deze webinars terugzien op de pagina met het programma.

Dr. Sylvia van Beugen

sylvia van beugen

Eind mei zal psychologe dr. Sylvia van Beugen komen vertellen over welke impact psoriasis heeft op de mentale gesteldheid. Hoe ga je om met negatieve reacties uit je omgeving? Dr. Sylvia van Beugen is docent en expert psychodermatologie aan de Leiden universiteit. In 2016 ontving zij de Herman Musaph literatuurprijs voor haar onderzoek naar lichaamsbewustzijn bij mensen met een chronische huidaandoening waaronder met name psoriasis.

 

Naomi de Vlieger ervaringsdeskundige aan tafel

naomi de vliegerSietie smitIn plaats van Naomi, die helaas kamptje met ziekte, neemt Sietie Smit als ervaringsdeskundige deel.

Naomi heeft vanaf haar geboorte psoriasis. Het heeft een tijd geduurd voordat de diagnose werd gesteld. Graag komt Naomi vertellen hoe zij in het dagelijks leven als jongere met haar psoriasis omgaat. “Doe gewoon wat je leuk vindt en laat je niet beïnvloeden door andere mensen”.

Tijdens het webinar dat over stigmatisering gaat, komt Naomi vertellen over haar ervaringen met “vooroordelen over psoriasis" die zij heeft ervaren.

 

Dr. Deepak Balakbalak.jpg

Dr. Balak zal komen vertellen en uitleggen wat psoriasis is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Uiteraard zal hij ook vanuit zijn professionele ervaring spreken over stigmatisering en vooroordelen. Dr. Deepak Balak is als dermatoloog werkzaam in het Langeland ziekenhuis Zoetermeer en het universitair medisch centrum te Gent.

 

 

Dr. Sebastiaan van der Bent

Marieke SeygerSebastiaan van der Bent is dermatoloog in het Alrijne Ziekenhuis te Leiden. Tevens is hij de oprichter van de Tattoo Poli (https://tattoopoli.nl/) aldaar.

Van der Bent raakte zeer geïnteresseerd in de problemen die kunnen ontstaan door tatoeages en promoveerde in april 2021 op zijn proefschrift Tattoo complications: diagnosis and treatment. Hij is de eerste arts in Nederland die promoveerde op complicaties bij tatoeages en permanente make-up.

In het tweede webinar zal hij uitleggen waar je op moet letten als je psoriasis hebt en je een tatoeage wilt laten zetten en wat eventuele bijwerkingen kunnen zijn.

John Websterjohn

John heeft al een lange tijd psoriasis, maar heeft het zeker wel aangedurfd om tatoeages te laten zetten. Ook heeft John diverse keren meegewerkt aan het item “de patiënt aan het woord”.

John aarzelde geen moment toen we hem vroegen of hij als ervaringsdeskundige mee wil werken aan de webinars.

 

Dr. Marieke Seyger

Dr. Marieke Seyger is kinderdermatoloog in het Radboud Universitair Medisch centrum Nijmegen.marieke

Vooral de verbetering van psoriasisbehandelingen voor kinderen en jongeren heeft haar aandacht. Ze wil patiënten en hun ouders nog meer bij de consulten betrekken door middel van shared decision making en ze gaat een digitaal patiëntenforum opzetten. Ze zet zich ook in voor een veilige en effectieve zorg met patiëntvriendelijke, niet-invasieve meetmethoden. Ze neemt deel aan diverse internationale researchteams om de zorg voor deze patiëntengroep te verbeteren.

Tijdens het tweede webinar zal Marieke ingaan op de vraag wat met name voor kinderen en jongeren belangrijk is betreffende hun psoriasisbehandeling.

 

Anke Piekaranke

Mw. Anke Piekar is dermatologisch verpleegkundige in het Reinier de Graaf Ziekenhuis te Delft. Zij is werkzaam op de polikliniek en dermatologisch dagbehandelingscentrum locatie Voorburg van bovengenoemd ziekenhuis.

Anke is al reeds lange tijd werkzaam als dermatologisch verpleegkundige en heeft uitgebreide ervaring met de begeleiding van de vele mensen die zij heeft behandeld in de afgelopen jaren. Anke zal tijdens het webinar over de “Oudere huid” uitleggen wat de aandachtspunten zijn bij de verzorging van de huid in combinatie met psoriasis.

 

ewoutDr. Ewout Baerveldt

Dr. Ewout Baerveldt is in het dagelijks leven als dermatoloog werkzaam in onder andere het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Tijdens het derde webinar zal Ewout uitleggen welke specifieke behandelingen er horen of mogelijk zijn bij de verschillende vormen van psoriasis.

 

 

Marjolein van der Baan, ervaringsdeskundigemarjoleinvdbaan

Marjolein heeft altijd al psoriasis gehad. Ongeveer 10 jaar geleden kreeg zij ook last van een aantal gewrichten. Na diverse medicijnen te hebben geprobeerd waar zij niet goed op reageerde, gebruikt zij nu al een tijdje niets meer. En het gaat goed met haar. In het 3e webinar dat op 30 augustus wordt uitgezonden, komt Marjolein hier als ervaringsdeskundige over vertellen.

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube