fbpx

Vraag over dieet bij psorinovo

Categorie: Reguliere behandelingen 3 weken geleden
Ik heb jaren geleden een dieet gekregen van mijn psorinovo arts waar ik mij grotendeels aan houd. Laatste tijd heb ik echter de boel niet meer goed onder controle en ben weer gaan opbouwen. Daarnaast ben ik me strenger aan het dieet gaan houden maar veel succes heb ik nog niet. 

Nu zat ik nog goed te kijekn naar mijn dieet. Maar in het bericht gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde 14-6.1998 van dhr Kunst lees ik een aantal zaken die niet op mijn dieet voor kwamen (ik ben ergens in 2008 gestart).

Het gaat dan om schillen van tomaten en schillen van alle soorten fruit. Tomaten alszijnde vermijden komen helemaal niet voor in mijn dieet, laat staan de schillen. Schillen van citrusfruit overigens wel en ik vermijd citrusfruit sowieso in zijn geheel.

Ergo iemand van jullie wel bewust schillen van tomaten en schillen van alle soorten fruit aan het mijden en als dieetadvies mee gekregen van je behandeldende arts? Ik snap niet hoe dat verschil is gekomen (nieuwe inzicht?)

mvg. Sander
 • Re: Vraag over dieet bij psorinovo

  door » 2 weken geleden


  `Ha Sander, 

  Inderdaad is het oorspronkelijke dieet uit 1998 wat strenger. En nee, er zijn geen nieuwe inzichten. Wel zie je dat er vernieuwde belangstelling aan het ontstaan is met betrekking tot voeding en leefstijl in relatie tot psoriasis. Zie hiervoor ook Psoriasis nummer 1. 
  Lange tijd is voeding buiten beschouwing gelaten, maar de kennis bestaat al sinds 1989, toen is dit door dr. Van der Upwich al beschreven. Deze informatie wordt nu geleidelijk herontdekt. 

  En tja, tomaten vermijd ik zelf ook. Van mijn dochter weet ik dat zij daar heel sterk op reageert. Ik zal nog eens kijken of ik de publicatie van dr. Van der Upwich nog ergens kan vinden. 

  Groet, 
  Jim

 • Re: Vraag over dieet bij psorinovo

  door » 2 weken geleden


  Ha Jim,

  Erg bedankt voor je info! Geen fabrieksmatige producten waar tomaten inzitten meer. Zelf verse tomaten van schillen ontdoen dus.  Tomaten zijn voor mij een belangrijk onderdeel van het voedsel als basis voor sausen bij het eten. Vandaar mijn plan om ze dan maar zelf te gaan schillen. Of durf je ook gepelde tomaten uit blik aan?

  In ieder geval is het een kwestie van een harde nulmeting geworden, alles zoveel mogelijk mijden en dan kijken of het beter gaat, alleen daarna pas langzaam weer dingen toevoegen om te testen waar ik dan zo heftig op reageer. Tot op heden in al die tijd, ook wanneer het goed ging) heb ik nog niets kunnen ontdekken (terwijl ik gewoon producten waar tomaat in zat bij de vleet at). Maar goed gevoeligheden kunnen veranderen.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.