fbpx

Skilarence

Categorie: Reguliere behandelingen 3 jaren geleden

Hallo iedereen,

Ik ben afgelopen maandag begonnen met Skilarence voor mijn Psoriasis Guttata, inversa, Capitis; de hele santekraam. Wilde graag Psorinovo, maar daarvoor moet je eerst kunnen weerleggen dat je te veel last hebt van Skilarence (zeg ik het zo goed?)

Hoe dan ook, ik zit natuurlijk nog maar op 1 tablet van 30 mg in de avond en ik neem dit dan ook braaf in bij het avondeten. Tot nu toe heb ik dus 3 tabletten gehad, maar vanmiddag kreeg ik echt behoorlijke darmkrampen. Op mijn werk. Als een rat in de val. Ik baalde enorm, want als die ellende nu al begint, dan belooft dat nog wat. Ik heb de krampen kunnen wegzuchten (wist de techniek nog van zwangerschapsgym uit het jaar Kruik), maar ik voelde me zwaar ongelukkig. Nu al. Kennelijk ben ik een watje ;)

Hoe gaan/gingen jullie met de bijwerkingen van fumaarzuur om als jullie aan het werk zijn? En wat is jullie ervaring met Skilarence? Begonnen de bijwerking ook al na drie dagen?

Alvast bedankt. Heb het al een paar keer gezegd, maar ben zo blij dat deze vereniging en dit forum bestaat.

Hartelijke groet,
Hennetje

 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Hallo Hennetje,

  Als je nu al last van je darmen krijgt met slechts 30mg, dan heb je wel hele gevoelige darmen. Heel langzaam opbouwen in dat geval, waarschijnlijk is je gezegd dat je na een week op kunt hogen naar 60mg, maar ik zou dan nog een week die 30mg aanhouden zodat je lichaam er langzaam aan kan wennen.
  Ben je overigens misschien lactose-gevoelig?

  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Hoi Marina,

  Ik vond het ook al erg snel. Het kan natuurlijk ook toeval zijn en dat het niet van de Skilarence kwam, maar toch. Was toch even benieuwd hoe lang het over het algemeen duurt voordat de bijwerkingen kunnen optreden. 

  Ik ben niet lactose-gevoelig.

  Hennetje


 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Inderdaad best snel Hennetje. En dat bij 30 mg, dat is wel heel snel. Precies zoals Marina zegt, nog een slagje langzamer opbouwen. 
  Het kan heel goed zijn dat je lichaam eraan went. 

  Advies: Maak dagelijks aantekeningen over hoe de dag verlopen is. Zodat je in ieder geval iets hebt om met de arts over te onderhandelen. 

  De bijwerkingen in de vorm van darmkrampen treden net zo snel op als je eten verteert in je darmen, dus eigenlijk gedurende de nacht en volgende dag. Ook de flushes treden meestal al snel op, ben benieuwd of je die al gehad hebt. 
  Andere effecten als de werking op lymfocyten en erythrocyten duren wat langer.

 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Ha Jim,

  Het lijkt erop dat ik iets te vroeg ging gillen. Het was waarschijnlijk gewoon een 'normale kramp'. Hoop ik.
  Ik begin vandaag mijn tweede week en dat betekent een pil erbij: 1x 's ochtends en 1x 's avonds. Merk wel dat ik toch wel erg gespitst ben op reacties van mijn lijf. Bij elke brobbel denk ik: 'OH. BIJWERKING!' Dat moet ik allemaal nog even laten landen en het is allemaal nog even wennen. Ik ga er nier vanuit dat ik hier probleemloos doorheen rol, want zo'n mazzelaar ben ik nooit, maar ik hoef er ook niet per definitie vanuit te gaan dat ik van ellende over de grond moet kruipen. Nuanceren is nooit mijn sterkste kant geweest.

  Sinds gisteravond heb ik een pijntje linksonder in mijn buik. Prima te doen. Maar wel een pijntje die ik eerder niet had. En zo rommelen we lekker door naar de volgende week. Oh ja, wat ik ook erg wennen vind: die tabletten in je schema laten passen. Dit moet echt nog even in mijn systeem. In combinatie met eten enzo.

  Flushings heb ik nog niet ervaren. Of is het daarvoor nog te vroeg?


 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Hallo Hennetje,

  Ook de ervaring van flushes is bij iedereen weer verschillend. Maar die zijn te vergelijken met de opvliegers die vrouwen kunnen krijgen als ze in de overgang zijn, en ook daar is veel verschil in de ervaring daarvan ;-)

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Opvliegers voelen toch wat anders aan. Tenminste dat is mijn ervaring. Bij opvliegers krijg je het verschrikkelijk warm. Je zou zo in een zwembad willen springen met ijskoud water.  Bij een flush ga je gloeien en soms gaat het met jeuk gepaard. Ik heb liever een flush dan een opvlieger. Maar een flush kan wel een klein half uur aanhouden. Je armen en een gedeelte van je bovenlijf worden dan ook vuurrood. Bij een opvlieger zie je het alleen aan je hoofd.

  Hennetje, ik zou niet te lang tobben met Skilarence. Het is anders dan Psorinovo omdat het geen vertraagde afgifte in de darmen heeft. Ik zou zeggen dat je er kramp van krijgt en dat je Psorinovo terug wil hebben. Ik ken iemand die dezelfde klachten kreeg bij 30 mg en die heeft nu ook weer Psorinovo. Ik zou zeggen: never change a winning team.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

  Dank je gezegd door: Hennetje

 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Dankjewel, TO. Een flush is dan ook niet te missen denk ik :-)

  Ik heb op 18 februari weer een afspraak met de dermatoloog. Mocht ik het tegen die tijd niet meer uithouden, dan vraag ik met klem om Psorinovo.  Nog een klein vraagje en ook nog een beetje te vroeg, maar stel dat ik dan Psorinovo krijg: Moet Psorinovo dan ook vanaf punt 0 worden opgebouwd met een schema? Of kan ik dan Psorinovo gaan slikken in de hoeveelheden die ik dan anders met Skilarence zou hebben?

 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Ik ben natuurlijk geen arts maar het lijkt me dat je gewoon over kunt stappen. Andersom lijkt me iets lastiger. Psorinovo heeft de vertraagde afgifte, dus alleen maar veiliger.
  Je moet bij de dermatoloog niet te veel zeggen. Gewoon zeggen dat je steeds last van buikkrampen hebt en dat je weer terug wilt naar Psorinovo. Zij of hij kan jouw krampen niet voelen. Iemand die ik ken kreeg beenklachten. Psorinovo weer gevraagd en gekregen en zijn klachten zijn weg. Zat het in de Psorinovo? Misschien in dit geval niet maar het overstappen hielp. Daar gaat het om. Buikkrampen komen voor maar door de vertraagde afgifte zijn er minder klachten. Gauw overstappen.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Ik heb gister Psorinovo voorgeschreven gekregen in verband met mijn momenteel zeer creatieve darmen. En ik hoop dat de dermatoloog goed de richtlijnen van Infinity Pharma heeft opgevolgd, want ik had het idee dat ze mij nogal een zeikerd vond. Ze was niet bekend met de werkwijze en vond het allemaal nogal raar. Anyway, het recept is gefaxt naar IP en het origineel volgt per post.

  Hopelijk kan ik volgende week beginnen. Ik werd vanochtend wakker omdat de plaatsen waar mijn psoriasis het meest heftig is (benen en onderkant rug) echt helemaal doorweekt waren en erg prikten. Is dat 'normaal'? En nee, ik had geen ongelukje gehad. ;-)

  Dank voor jullie waardevolle tips. Ik heb hier echt ontzettend veel aan.

 • Re: Skilarence

  door » 3 jaren geleden


  Ik hoop dat het je met psorinovo nu wel gaat lukken. Het verschijnsel dat je beschrijft, dat je plekken helemaal nat zijn ken ik helemaal niet, maar ik heb ook geen psoriasis maar Artritis Psoriatica. Ik zal nog eens navragen bij anderen. Het lijkt mij ook belangrijk om met je arts te bespreken. 


  Op verzoek van dermatoloog Liesbeth van het Huid Medisch Centrum heb ik een documentje gemaakt dat een en ander uitlegt over de verkrijgbaarheid van de verschillende DMF medicijnen, want in het HMC weten ze dit ook niet precies. Liesbeth zou het dan verspreiden.


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube