Skip to main content
Categorie: Reguliere behandelingen

Hallo iedereen,

Ik ben afgelopen maandag begonnen met Skilarence voor mijn Psoriasis Guttata, inversa, Capitis; de hele santekraam. Wilde graag Psorinovo, maar daarvoor moet je eerst kunnen weerleggen dat je te veel last hebt van Skilarence (zeg ik het zo goed?)

Hoe dan ook, ik zit natuurlijk nog maar op 1 tablet van 30 mg in de avond en ik neem dit dan ook braaf in bij het avondeten. Tot nu toe heb ik dus 3 tabletten gehad, maar vanmiddag kreeg ik echt behoorlijke darmkrampen. Op mijn werk. Als een rat in de val. Ik baalde enorm, want als die ellende nu al begint, dan belooft dat nog wat. Ik heb de krampen kunnen wegzuchten (wist de techniek nog van zwangerschapsgym uit het jaar Kruik), maar ik voelde me zwaar ongelukkig. Nu al. Kennelijk ben ik een watje ;)

Hoe gaan/gingen jullie met de bijwerkingen van fumaarzuur om als jullie aan het werk zijn? En wat is jullie ervaring met Skilarence? Begonnen de bijwerking ook al na drie dagen?

Alvast bedankt. Heb het al een paar keer gezegd, maar ben zo blij dat deze vereniging en dit forum bestaat.

Hartelijke groet,
Hennetje

Hallo Moes,

5 weken is over het algemeen nog te kort om echt resultaat te kunnen zien ;-)
Maar keelpijn is niet gerelateerd aan het gebruik van Skilarence, als ik jou was, zou ik even naar de huisarts gaan om dat na te laten kijken. 4 weken keelpijn is te lang om mee door te blijven lopen.

Ik gebruik Psorinovo

Positief nieuws ben nu op week 5 zie weinig verandering maar in de avond gaat me huid branden en heb nu al een dik 4 weken keel pijn, vervelend maar heb me dermatoloog er nog niet over gesproken over 2 weken bel afspraak.nog 1 vraag doen jullie bij deze medicatie ook nog insmeren,met zalf want ik namelijk niet me huid word er dun van en bruine plekken.

Ha Hennetje, 

Heel fijn te lezen dat de Dimethylfumaraat werkt! Want die doet het werk natuurlijk, niet het merk van het pilletje. Het is inderdaad een traag werkend medicijn... maar hee, wat maakt dat uit toch? 
En als het nu merkbaar is, dan zou ik zelf lekker op deze hoeveelheid medicatie blijven zitten. En gewoon afwachten hoe het verder gaat. En natuurlijk je dermatoloog inlichten over de positieve veranderingen. 

Blijf ons op de hoogte houden van je vorderingen, we lezen er graag over. 

Groeten
Jim

Dank je gezegd door: Hennetje
Hoi iedereen,

We zijn inmiddels een flinke tijd verder. Ik slik nog steeds Psorinovo (mag nog steeds niet ophogen naar 6x 120 mg in verband met Covid-19), maarrrr..... ik zie verbetering. Echt. Kan soms wel janken van geluk. Een paar weken geleden dacht ik dat het iets minder vurig werd, maar de wens is vaak de vader van de gedachte en ik wilde mezelf niet blij maken met een dode mus. Maar het is echt waar. Mijn huid verandert van rood naar roze-rood. De schilvering neemt af en op sommige plekken zie ik gezonde huid.

Begrijp me niet verkeerd, de psoriasis is nog steeds te zien. Ik zit er nog steeds onder. En af en toe komen er ook nieuwe druppels bij. Maar Psorinovo werkt. Het heeft zo'n 16-18 weken geduurd, maar het doet echt wat. Op mijn hoofd merk ik heel veel verschil, daar is het grotendeels weg.

Ik hoop dat ik binnenkort toch mag ophogen naar 6x 120 mg. Na sinds het begin geen flush meer te hebben gehad, werd ik vanochtend wakker met een enorme flush met de - voor mij dan - bijbehorende jeuk. Maar dat geeft allemaal niks, want oh man, het werkt! Daarbij: heb al vaker aangegeven dat ik een flush niet erg vind, want dan weet je tenminste dat er van binnen tenminste wat gebeurt. Grinnik. Misschien dat mijn wens dat het ooit nog eens helemaal verdwijnt uitkomt. Maar vooralsnog ben ik blij met het feit dat Psorinovo gewoon echt wat doet.

Fijn weekend iedereen!

Hartelijke groet,
Hennetje
Ha Jim,

Hoe blij kun je zijn met een flush inderdaad. Maakte er gelijk foto's van - not charming - en stuurde ze naar mijn wederhelft. Zo van: 'dit kun je de komende tijd verwachten'. ;-)
Heb na vrijdag geen flushes meer gehad. Dat zet je dan wel gelijk aan het denken. Hopelijk volgen er snel meer. Zodat ik weet dat het nog steeds iets doet. Mijn huid toont nog geen verbetering, maar goed; het is ook nog maar week 5.

Groet Hennetje

Ha Hennetje, 

lijkt me inderdaad wel een flush ja. Gaaf! Goed signaal denk ik, teken dat er interactie is tussen je lijf en de DMF. 

Wel lang, een flush van een uur. Bij mij duurt het meestal ongeveer 20 minuten. Het begint op je hoofd en heeft de neiging omlaag te zakken naar je bovenlichaam. Althans dat is mijn ervaring. 


Jim 

Ha Hennetje,

Dat lijkt verdacht veel op een flush ja ;-)

Ik gebruik Psorinovo

Na vorige week dagelijks 1 keer 120mg geslikt te hebben, moest ik vanaf vandaag naar 1 keer 120mg in de ochtend en 1 keer 120 mg in de avond. Dat heb ik geweten. Sinds een uurtje gloeit mijn gezicht, is mijn gezicht rood en heb ik (meer dan normaal) jeuk op de P-plekken op bovenbenen en onderrug. Is dat nou zo'n beroemde flush? Het voelt niet vervelend ofzo. Ben er bijna blij om, want dat zou betekenen dat de Psorinovo iets doet in mijn lijf. Toch? Of zie ik dat te positief?

Fijn weekend alvast!

 Ha Marina,

Ik heb er al mijn avatar van gemaakt. Maar dank voor het aanbod! Vrijdag ophogen naar 2x120 mg.

Kom net terug van de dermatoloog. Zat er bijna te janken door de jeuk/schaamte/ellende/whatever. We gaan dapper door met de Psorinovo - herhaalrecept meegekregen, dus die gaat vandaag op de post - en dan hoop ik over twee weken voorzichtig resultaat te zien. Hopelijk komt mijn bloed en urine goed door de test.

Fijne dag!

Ha Hennetje,

Stuur mij even in een PM de link naar dat bestand, dan zal ik het voor je repareren.

Ik gebruik Psorinovo

Dank je gezegd door: Hennetje
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube