fbpx

Psorinovo / Hormoonzalf

Categorie: Reguliere behandelingen 4 jaren geleden
Een klein intro'tje van mijn exceem probleem. Al jaren heb ik last van Exceem maar het wordt alleen maar erger. Ben jaren geleden bij meerdere dermatologen geweest, heb diverse zalven gebruikt (ook diverse hormoon zalven) maar omdat het op een vakantie explodeerde doordat het exceem onstekingen gaf dus ook wel eens anti biotica.
Ik probeer de huid vet te houden en heb dat met diverse zalven / cremes gedaan. Ik heb vele plekken over het gehele lichaam. Rode plekken soms met korst van het krabben. (weet dat je niet moet krabben maar ja soms is de jeuk zo erg dat het gewoon lekker is). 

Bij mijn exceem is het opkomen van plekken vrij spontaan, je voelt het een soort steken / jeuken en de volgende dag zit er daar dan ook een plek en dit over het hele lichaam.

Wat voor mij al jaren het beste helpt is 4 dagen insmeren op de plekken met eczoria en dan weer 3 dagen niet (soms haal ik de 3 dagen niet omdat het dan zo erg jeukt dat ik toch maar sommige plekken insmeer). De huid wordt dunner schijnt maar jammer dan, dit werkt het meest verzachtend.
(ben zojuist ook aan het testen met eczoria van Etos maar nu na 2 dagen nog niet veel verbertering maar kan weken duren staat op het super kleine flesje))

Nu kwam ik op de website van psoriaspatientennederland en zag heel veel mensen met exceem gebruik maken van:  Psorinovo (pillen). Ik vroeg mij af of dit ook iets voor mij kan zijn, dit heeft nog nooit iemand gezegd (Dermatoloog of huisarts).
Ik lees zelfs dat mensen van het exceem verlost zijn een tijdje door  Psorinovo, maar probeer er nog achter te komen hoe erg de bijwerkingen zijn en of degene die  Psorinovo gebruiken dezelfde klachten hebben vandaar deze post.

Kan iemand hierover advies geven?
 • Re: Psorinovo / Hormoonzalf

  door » 4 jaren geleden


  Psorinovo is een behandeling (in combinatie met een dieet) voor psoriasis. Psoriasis is bij mijn weten geen eczeem. Psoriasis is namelijk een autoimuun ziekte. Eczeem is echter een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die zich uiten in huidaandoeningen maar geen van allen zijn volgens mij autoimuun gerelateerd. Psorinovo lijkt me dus niet de aangewezen therapie voor jouw problemen. Tenzijje echt met zekerheid kan vaststellen dat et psoriasis is waar je last van hebt

  Mvg. Sander

 • Re: Psorinovo / Hormoonzalf

  door » 4 jaren geleden


  Hallo Cstrienen,

  Welkom op ons forum!

  Zoals Sander zojuist terecht stelde, psoriasis is echt iets heel anders dan eczeem, maar kan net zo vervelend zijn. Er is overigens een patiëntenvereniging die speciaal voor eczeempatiënten opgericht is, wellicht dat je daar betere informatie krijgt. Ook zou ik je willen aanraden toch weer eens naar een dermatoloog te gaan. Dat zijn uiteindelijk de specialisten die het beste op de hoogte zijn van alle behandelmethodes en als je al Psorinovo (dimethylfumaraat) zou willen proberen, dan zul je daar toch een dermatoloog voor nodig hebben. Ook zijn er diverse verschillende tabletten beschikbaar die helpen tegen de jeuk, en je wordt echt niet suf van alle verschillende tabletten (maar kan even zoeken zijn).

  Succes!

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Psorinovo / Hormoonzalf

  door » 4 jaren geleden


  Dank je voor jullie antwoorden, ik wist niet dat Psorias een andere aandoening was, ga maar eens naar het exceem forum....


 • Re: Psorinovo / Hormoonzalf

  door » 4 jaren geleden


  Graag gedaan. Ik weet eigenlijk niet of er überhaupt een forum is speciaal voor eczeem. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen we altijd nog een hoekje ergens hier op het forum ervoor aanmaken.

  Groet!

  Ik gebruik Psorinovo


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube