Skip to main content

Afgelopen vrijdag had ik een herhaalrecept naar de apotheek gebracht. Normaal gesproken duurt het een paar dagen voordat de Psorinovo binnen is, dus enigszins verbaasd was ik toen vanmorgen al een afhaalbericht van de apotheek in mijn mailbox vond.

Bij de apotheek stonden daar keurig 3 doosjes Skilarence in plaats van 3 potjes Psorinovo klaar. Daar ging ik niet mee akkoord, maar omdat op het originele recept niet MVA stond aangegeven (noch Psorinovo), konden ze niet anders dan die Skilarence leveren. Mij werd verzocht terug te gaan naar de behandelend arts en om een nieuw recept te vragen.

Hierbij dus een oproep aan een ieder die Psorinovo gebruikt: als je nog een herhaalrecept hebt liggen, kijk of daar het woord Psorinovo en MVA op vermeld staat. Zo niet, neem contact op met je arts en vraag om een nieuw recept met de juiste benamingen.

Let erop dat bij nieuwe en herhaalrecepten minimaal de volgende informatie staat:

dimethylfumaraat tablet MSR MVA 120mg (Psorinovo)

Vooral de term MVA is hierbij van belang, omdat je anders Skilarence krijgt (wat ook nog eens 2x zo duur is dan Psorinovo).


Ik gebruik Psorinovo

Hi To, 

Nee, niet aan toegekomen. We hadden een ander probleem in die hoek, wat hopelijk geleidelijk opgelost wordt. Kan ik het niet in deze draad over hebben. Helaas betekende dat ik het hier met IF niet meer over gehad heb. 
IF is ook verhuisd, over best wel een flinke afstand, wat heeft betekend dat vrijwel alle medewerkers nieuw zijn, inclusief de apotheker zelf. Daar is intussen wel een goed contact meer.
En Jim heeft het (= contact met o.a. Menzis) nog iets opgeleverd? Ik moet ook maar weer eens bestellen. Ik had een enorme voorraad omdat ik ben gaan minderen. Ze zijn al een jaar over de datum en ik zag dat het voor mijn eigen bijdrage niets uitmaakt want die is evengoed elk jaar op

Ik gebruik met succes Psorinovo.

Dank je voor de toevoeging Eagleskin. We gaan kijken of we hier als vereniging nog iets in kunnen betekenen. 

Misschien een kleine update. Van de week ivm een herhaalrecept weer contact gehad met Infinity Pharma. Zij kunnen bij alle verzekeraars declareren, behalve bij Menzis en bij de Amersfoortse. Ik zelf ben verzekerd bij Menzis en krijg wel alles vergoed. Alleen vervelend dat ik iedere keer zelf nog moet declareren en infinity het niet voor elkaar krijgt om goede afspraken te maken met Menzis en de Amersfoortse.
MissJalapeno wrote:
Ik hoop dat alle problemen voor iedereen ondertussen voorbij zijn qua rekeningen en declaraties. Heb sinds gister alle 40 pagina's van dit topic zitten lezen en wat een gedoe is er geweest zeg. Te triest voor woorden dat het zo is gegaan bij de verzekeraars :(

Dank voor je bijdrage en heel fijn dat het zo soepel geregeld is door je dermatoloog. Pure klasse. De meeste problemen zijn intussen voorbij en de meeste verzekeringen vergoeden het nu ook. We blijven met het bestuur nog actief bezig om ook de laatste achterblijvers over de streep te trekken. 
Als je eerst de producten van Oud-Beijerland gebruikte, zou het niet veel verschil moeten maken, die komen toch redelijk overeen met Skilarence. We weten echter dat een van de vulstoffen van Skilarence de stof lactose is. Juist patiënten met een aandoening die gerelateerd is aan het immuunsysteem, kunnen vaak niet tegen lactose. Daarnaast is het verschil gelegen in het langzame oplossen van de Psorinovo-pil in de darmen. 

Dapper dat je alles hebt doorgelezen. sealed

Ik ben sinds gister nieuw op het forum en was vooral op zoek naar verschil tussen skilarence en psorinovo. Ik gebruikte altijd de tabletten van de magistrale bereider uit Oud-Beijerland en moest toen dus ineens overstappen op Skilarence. Man wat een drama met de bijwerkingen ineens. Heel veel last gekregen van mijn darmen (in het begin van Skilarence paar keer per week, maar na maanden gebruik bijna dagelijks) + bijna dagelijks last van opvliegers. Door deze topic weet ik in ieder geval het verschil tussen de Skilarence en de Psorinovo.
Wat betreft het bestellen van de medicijnen: ik heb zelf helemaal niets hoeven doen, mijn dermatoloog in het Reinier de Graaf Gasthuis heeft het recept + noodzaak gestuurd naar Infinity Farma. Deze hebben toen zelf contact met mij gezocht om mijn gegevens door te spreken. Infinity Farma gaf toen ook gelijk aan dat ik alleen éénmalig €6,00 moest betalen voor dossierkosten en verder stuurde zij de rekening direct naar de zorgverzekeraar (DSW).

Ik hoop dat alle problemen voor iedereen ondertussen voorbij zijn qua rekeningen en declaraties. Heb sinds gister alle 40 pagina's van dit topic zitten lezen en wat een gedoe is er geweest zeg. Te triest voor woorden dat het zo is gegaan bij de verzekeraars :(
Niet de moed verliezen Krabbelaar. Even overeind krabbelen wink We hebben allemaal moeten strijden bij onze zorgverzekeraar om het vergoed te krijgen. Menzis deed bij mij ook erg moeilijk en het is goed gekomen. Ik heb zelfs zwart op wit een bevestiging gekregen dat het volledig vergoed wordt met aftrek van het eigen risico. Ik las hierboven dat jouw verzekering onder Menzis valt. Dan morgen bellen en vertellen dat Menzis het wel helemaal vergoedt en dat ze dat na kunnen vragen bij Barbera Oldenkotte van Menzis. Als dat niet helpt, heb ik nog een andere naam voor je. Maar dit gaat vast opgelost worden.  Moed houden.

Ik gebruik met succes Psorinovo.
Anderzorg is een dochter van Menzis en je zou nog kunnen proberen om een klacht bij Anderzorg in te dienen om hen hierop te wijzen. Het is niet voor niets dat verschillende mensen waaronder ikzelf, zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering afgelopen December.

Ik gebruik Psorinovo

ik zit bij Anderzorg en  krijg van 271 euro bijna 100 euro niet vergoed:
Afgewezen
Reden afwijzing
We betalen niet alle kosten omdat u bij een zorgaanbieder bent geweest die geen contract met ons heeft.

hoe nu verder ?
Super. Dat is een leuke vakantietoelage!
Shakespeare zei: what is in a name, maar een naam
blijkt wel degelijk deuren te kunnen openen!
in dit geval de portemonnee.

Ik gebruik met succes Psorinovo.
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube