fbpx

Psoriasis voor jonge kinderen

Categorie: Reguliere behandelingen 4 jaren geleden
Hallo allemaal,

Onze zoon van 2,5 jaar heeft sinds begin dit jaar psoriasis, of misschien heeft hij toen pas zijn eerste kennismaking ermee gehad. Bij de constatering van de dermatoloog (en zijn collega-arts die direct een second opinion kwam geven) is het best zeldzaam op deze leeftijd.

We zijn nu enkele maanden bezig, en zijn sinds februari geen dag gestopt met smeren van zalfjes. Het is enkele weken rustig geweest, maar nu wordt hij weer huilend wakker van de jeuk.

Het zit van top tot teen, en ik denk dat zijn voeten het meest jeuken.

(Foto uploaden lukte me niet dus bij deze een link naar een foto)

Nu is het al zwaar voor (jong) volwassenen, maar tegen mijn zoon van 2,5 kan ik 100x zeggen dat hij niet moet krabben, maar dat zit er helaas niet in. Waarschijnlijk verergert het de situatie alleen maar.

Dus mijn vraag is: zijn er nog meer ouders met jonge kinderen, en welke tips specifiek voor kinderen hebben jullie voor ons?

Verder worstelen we ook met hoeveel zalf (Dovobet gel) nu eigenlijk 'normaal' is. We lezen dat 100ml per week de max is, maar wij doen weken met een flacon van 80ml terwijl ik behoorlijk insmeer (en helaas ook gezonde huid niet kan ontwijken). Zijn er bijzonderheden bekend qua behandeling specifiek voor kids?

Ik ben benieuwd, onze zoektocht begint net, en begint hier, om onze jongen zo goed mogelijk te helpen in deze situatie.

Groet,
Jochem
 • Re: Psoriasis voor jonge kinderen

  door » 4 jaren geleden


  Ha Jochem, 

  Het uploaden van foto’s is niet toegestaan op het forum. Foto’s moeten buiten het forum gestald worden. In de post “Hoe kunnen plaatjes worden toegevoegd?” staat beschreven hoe je dat moet doen. 

  Voor zover ik weet heb ik niet eerder posts gezien over guttate bij kinderen. Ik heb wel gezien dat Sven zelf guttate heeft. 

  Groet,
  Jim


  Dank je gezegd door: Jpschuurman

 • Re: Psoriasis voor jonge kinderen

  door » 4 jaren geleden


  Ha Jochem, 

  Wat ontzettend naar voor je zoon én voor jullie om al zo vroeg in zijn leven Psoriasis te krijgen. Ik weet er helaas weinig van die soort, maar wellicht zijn er anderen die je bericht zien. 

  Een vraag. Vaak breekt guttate uit na een infectie met een bacterie, b.v. een luchtweg infectie.  Heeft je zoon dat soms recent meegemaakt ? Ik ga er vanuit dat de dermatoloog dat al gevraagd heeft trouwens. 

  Tip: een andere heel goede site is ook Psoriasishuid.nl, grote community op hun Facebook,

  Groet en succes. 


 • Re: Psoriasis voor jonge kinderen

  door » 4 jaren geleden


  Hallo Caroline,

  We hadden inderdaad van onze dermatoloog begrepen dat er een sterke link is met eventuele luchtweg infecties. Vorige keer (december) leek ons dat een duidelijke link, dit keer is ons weinig opgevallen aan onze zoon qua luchtweg infecties.

  Ook dacht ik gelezen te hebben dat beschadigingen aan de huid voor een reactie kunnen zorgen. Hij is wel recentelijk op zijn knie gevallen waardoor er een schaafwond zat. Dat speelde in december dan weer niet (zover wij daar in het bijzonder alert op waren).

  Bedankt voor de tips, ik zal ook die nalopen!

  Groet,
  Jochem

 • Re: Psoriasis voor jonge kinderen

  door » 4 jaren geleden


  Jochem, 
  ik deel hem hier ook een keer extra. Wellicht kun je hier ook op af. Of b.v. contact opnemen met Radboud. Dermatoloog Marieke Seyger is gespecialiseerd in kinderen met Psoriasis. 

  Psoriasispatiënten NL (@PsoriasisPN)
  Ben jij tussen de 6 en 30 jaar, of heeft je kind #psoriasis? Wij horen graag wat jij belangrijk vindt! De afdeling Dermatologie van het Radboud ziekenhuis heeft een vragenlijst gemaakt. Help jij met jouw mening de zorg te verbeteren? Meer lezen: klik hier: tinyurl.com/y75jj9enpic.twitter.com/c7Tz7Qxy1x

  Download the Twitter appt

 • Re: Psoriasis voor jonge kinderen

  door » 4 jaren geleden


  Dank je Jim, attent van je om mij hierop te wijzen.

  Ik zal eens kijken of onze input gewenst is aangezien onze zoon jonger is dan de genoemde doelgroep.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube