fbpx

Neoral (cyclosporine)

Categorie: Reguliere behandelingen 4 maanden geleden
Vandaag bij de arts geweest, hij heeft als 4de behandelingsvorm Neoral voorgeschreven. Ik ging eigenlijk om te informeren achter biologicals. Deze kon de arts niet voorschrijven omdat eerst alle andere behandelingsvormen moesten geprobeerd zijn, alvorens een behandeling met biologicals, de ziekteverzekering aanvaard dit anders niet, het is een procedure (in België, weet niet hoe het in Nederland is). Enkel Neoral ontbrak nog in ''mijn lijstje''😣. Vandaag bloed geprikt, urine en bloeddruk, volgende week bellen voor het resultaat, wanneer positief mag ik beginnen slikken (2x daags 150mg), 3 weken later weer bloed, urine, bloeddruk en een week later terug op controle. Ben een beetje bang voor mogelijke bijwerkingen en of dit al dan niet reageert op mijn antidepressiva die ik al 17 jaar neem en mijn epileptiemedicatie.
 • Re: Neoral (cyclosporine)

  door » 4 maanden geleden


  Hallo Eefje,

  Ik neem aan dat je je dermatoloog op de hoogte hebt gebracht van je medicatie die je nu al slikt?
  Ik heb zelf ooit eens een paar weken Neoral gehad. Het heeft me toen geholpen maar ik had vreselijke hoofdpijnen waardoor ik na 3 weken daarmee gestopt ben. Hoofdpijnen toen ook weg. Neoral wordt ook gegeven aan mensen die een transplantatie hebben ondergaan.
  Simpelweg: zodra je erg last van de bijwerkingen begint te krijgen, die arts bellen en stoppen of in ieder geval minderen. Het is het niet waard.

  Ik gebruik Psorinovo.

   


 • Re: Neoral (cyclosporine)

  door » 4 maanden geleden


  Ja, dat weet hij hoor, en volgens opzoekingen zou het geen problemen geven. Ivm hoofdpijn, dat heb ik al vaak gelezen qua bijwerking, waarschijnlijk te wijten aan stijging van de bloeddruk. We zien wel wat het geeft, ik laat het op me afkomen, en het is de eerste teleurstelling niet, dus ik probeer met mijn voetjes op de grond te blijven.

 • Re: Neoral (cyclosporine)

  door » 4 maanden geleden


  Ha Eefje, 

  Over cyclosporine kun je lezen in het facmaco therapeutisch kompas. https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/c/ciclosporine#advies.
  Er zijn ook signalen dat het neurotoxisch is, in beperkte mate weliswaar. Kun je hier lezen https://www.g-standaard.nl/risicoanalyse/B0000500.PDF
  Je arts kan je hier verder over voorlichten.
  In ieder geval bij bijwerkingen waar je zorgen bij hebt,  aan de bel trekken bij je arts, precies wat Marina ook zegt. 

  Wat is er met het dimethylfumaraat gebeurd? Is dat geen optie? 
  Is goed leverbaar in geheel europa. 

  Groet, 
  Jim

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.