Skip to main content
Als behandeling van mijn nagelpsoriasis heb ik al verschillende dingen geprobeerd. Eerst maandenlang corticosteroïdencreme gesmeerd, dat hielp helaas niet. Daarna ben ik overgegaan op een zeer pijnlijke laserbehandeling. Als laatste heb ik corticosteroïdeninjecties gehad, ook zeer pijnlijk. Het slaat niet aan en ondertussen ben ik helaas ook zelfs al een vingernagel verloren. Twee andere nagels gaan ook steeds meer los zitten. Hopelijk heeft een van jullie een tip welke behandeling jullie geholpen heeft bij de nagelspsoriasis. Ook zou ik graag tips krijgen hoe ik de vingers waar de nagel af is kan verbinden, ik gebruik nu vingerpleisters, maar wie weet bestaat er iets dat praktischer of mooier is aangezien het zeer lang zal duren voordat de nagel weer is aangegroeid. Dank alvast voor de tips en ik ben blij dat ik mijn verhaal hier kon delen.

Overigens, kan ik me bij het verhaal van HED aansluiten, Ik heb met name op mijn voetnagels ook nagelpsoriasis, wat door der en reu-matologen toch wel gezien wordt als een signaal voor artritis psoriatica, wat ik zelf dan ook heb. 

Ook bij mij zijn de meeste verschijnselen na het gebruiken van Psorinovo, ofwel dimethylfumaraat, verdwenen. 

Ik ben wel van mening dat als DMF/Psorinovo voor je werkt, dat het dan geen zin heeft om een biological te proberen, daar wordt het dan zelden beter van. 

Onderstaande een antwoord van gebruiker HED, dit is een kopie van de oude site omdat we vandaag 8 mei en morgen, de site aan het migreren zijn, zou dit bericht anders vervallen:

Heb ongeveer hetzelfde verhaal. Heb alleen psoriasis aan mijn nagels en heb geen artritis psoriatica. 
Het begon ongeveer 20 jaar geleden met het verkleuren van enkele nagels aan mijn handen. Ook de nagelriemen waren vaak rood en pijnlijk. Heb net als jij ook maandenlang corticosteroidencreme gesmeerd en van de dermatoloog pijnlijke injecties in mijn nagelriemen gekregen. Het hielp allemaal niet. Het verslechterde alleen maar. Een paar vingernagels kwamen steeds losser te zitten en 3 vielen er uiteindelijk af. In 2010 ben ik met de tabletten van Psorinovo begonnen en heel langzaamaan 'stabiliseerde' de psoriasis zich aan mijn nagels. Ze gingen in ieder geval niet meer los zitten en de 3 afgevallen nagels groeiden weer aan. 
Heel langzaamaan werd de dosis van Psorinovo opgehoogd en ik slik nu al 12 jaar een hoge dosis. Ik heb geen nagels meer die los gaan zitten of eraf vallen. Maar helaas gaat de nagelpsoriasis niet weg. Ongeveer 5 nagels blijven er slecht (verkleurd, gestreept en brokkelig) uitzien en sluiten niet mooi aan op mijn nagelbed en mijn beide duimnagels staan al 2 jaar een stuk omhoog/ bol van het nagelbed. Wat lastig is want door die uitstekende nagels stoot ik me vaker ergens aan. 
Twee jaar geleden heb ik via de dermatoloog nog een Biological uitgeprobeerd. Het bracht helaas geen verandering. Daarna nog 2 keer een andere Biological uitgeprobeerd, maar ook zonder resultaat. 
Helaas heb ik spijtig genoeg niet echt tips voor je. Ook bij mij bleef het een geworstel met allerhande soorten pleisters. Misschien heb je nog wel iets aan 'vingercondooms'? Gewoon bij de drogist te koop. Die gebruik ik o.a. als ik tuinwerk doe. Bij mij komt er dan in ieder geval geen vuil onder de nagels die wat ophoog staan.

 

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube