fbpx

Fumaarzuur

Categorie: Reguliere behandelingen 7 maanden geleden
Wie heeft ervaring met Fumaarzuur??
 • Re: Fumaarzuur

  door » 7 maanden geleden


  Hallo Moes,

  Welkom op het forum! Er zijn hier heel veel mensen die ervaring hebben met dimethylfumaraat, dus dat is een open deur ;-)
  Op dit forum maar ook het oude forum (https://psoriasispatientennederland.nl/forum), kun je heel veel informatie terugvinden en ook zitten daar gebruikerservaringen tussen.
  Blader dat eens door en stel je vragen hier.

  Ik gebruik Psorinovo.

   


 • Re: Fumaarzuur

  door » 7 maanden geleden


  Ik gebruik Fumaarzuur wie heeft ervaring mee

 • Re: Fumaarzuur

  door » 7 maanden geleden


  Van harte welkom op het forum Moes. Omdat het zulk mooi weer is, zit ik minder achter de computer maar meer op de iPhone. Dus ben ik wat laat met reageren. Ik heb ervaring met fumaarzuur. Maar dan wel van een bepaald merk. Ik zal je mijn geschiedenis even vertellen. In 2008 kreeg ik wat plekjes van psoriasis op mijn handen en de zalven die ik kreeg van de huisarts werkten fantastisch. Nou dat veranderde in 2010. Mijn handen en voeten waren te vies om naar te kijken. Brrr. De zalven hielpen niet meer en ik werd naar de dermatoloog gestuurd. Die probeerde ook weer zalven uit. Het hielp niet. Toen ben ik gaan googelen en kwam ik op een site uit van Vereniging Psorinovo. Ik ben die helemaal door gaan spitten en het leek me een betrouwbare site met ervaringsverhalen. Wat had ik te verliezen? Ik moest weer een keer naar de dermatoloog en ik vroeg om dimethylfumaraat, in de vorm Psorinovo. Dat deed ze niet want ze had er nog nooit van gehoord. Ik naar de apotheek en ik zei dat ik het van het merk Psorinovo wilde hebben. Dat is toen gebeurd. Want dit merk heeft een vertraagde afgifte. Dan heb je bijv minder kans op diarree. Ik heb daar trouwens nooit last van gehad. Ik ben in januari 2011 begonnen en na drie maanden was ik nagenoeg schoon. Nog weer even verder helemaal schoon. Ik slikte 9 tabletten van 120mg per dag. Nu nog maar drie tabletten van 120 mg per week!
  En ik ben nog steeds helemaal schoon. De dermatoloog zet het nu specifiek op het recept. Vorig jaar wilde ze me het nieuwe merk geven: Sklilarence.
  Maar daar ben ik niet in meegegaan. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik dit middel ontdekt heb.
  Je mag me altijd vragen stellen.

 • Re: Fumaarzuur

  door » 7 maanden geleden


  Ha Moes,

  Interessant spul hoor dimethylfumaraat, want dat is het eigenlijk, het is geen fumaarzuur, dat kun je niet innemen, maar een ester van fumaarzuur. 
  Het heeft een aantal bijzondere eigenschappen en is eigenlijk een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam. Het is een regulator van een aantal cytokinen en laat dat nu net onder andere cytokinen te zijn die te maken hebben met psoriasis. Maar het werkt ook bij MS, bij Crohns, en wonderlijke genoeg ook bij doorlig wonden. Dat heeft dr. Thio een keer verteld. 

  Het is wel traag werkend, dus het is wel zaak vol te houden. In onderzoeken houden ze vaak 12 weken aan dat er iets van verandering te zien moet zijn, maar bij DMF kun je soms moeten wachten tot 16 a 20 weken voordat er iets gebeurt. Er moet zich namelijk een heel andere balans gaan samenstellen in je lichaam en dat heeft tijd nodig. Dus zelfs als je dermatoloog na 12 weken zegt dat je maar beter kunt stoppen, dan nog kan het geen kwaad om nog een tijdje door te gaan. De regulerende werking op de cytokinen heeft tijd nodig om effectief te worden.
  Dat is anders dan bij biologicals, dat zijn geen regulators, die sluiten als het ware direct een poort van een cytokine af, waardoor het sneller werkt. 

  Er is veel over bekend, ook hier op de site, maar dan moet je lid zijn om daarbij te kunnen. 

  Groetjes en succes als je ermee begint. 
  Caroline

 • Re: Fumaarzuur

  door » 7 maanden geleden


  Dank je wel voor je uitleg

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.